Κυριακή 18 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δεν γίνεται να μην φάτε σε αυτές τις τρεις ικαριώτικες ταβέρνες

Δεν γίνεται να μην φάτε σε αυτές τις τρεις ικαριώτικες ταβέρνες

Αν βρεθείτε στο άγ(ρ)ιο νησί του Ικάρου, επισκεφθείτε αυτούς τους γαστρονομικούς προορισμούς και θα μας θυμηθείτε

Η Ικαρία περιβάλλεται εδώ και πολλές δεακετίες από μύθους τρομερούς που άλλοτε επαληθεύονται, άλλοτε ξεπερνιούνται από σημαντικότερα βιώματα που χαρίζοει η εμπειρία της επίσκεψης, συνηθέστερα όμως, διαψεύδονται.

Κι άλλα νησιά έχουν χαλαρή ατμόσφαιρα και διάθεση ραστώνης και ήπιους ρυθμούς. Κάτι, πράγματι, όμως στην Ικαρία μοιάζει μαυλιστικό.

Μιλώντας για φαγητό, πρέπει να λάβετε υπόψη πως παράπονο από αυτό το νησί δεν θα έχετε. Έντονο το βουνίσιο στοιχείο του, άρα εκτός από θησαυρούς της θάλασσας, προσφέρει λιχουδιές του όρους: από αγριοκάτσικα και άγιρα χόρτα, μέχρι παχύ κρίταμο που γλυκαίνει τη σαλάτα μοναδικά,ειδικά αν συνδυαστεί με καθούρα ή κάποιο άλλο νόστιμο, ντόπιο τυρί.

Ταβέρνα «Άρτεμις»

Τίμιο μαγειρευτό φαγητό με συγκλονιστική θέα στην παραλία της Τοξοόλου Αρτέμιδας. Ο Νας (Ναός) είναι μαγευτικός ως περιοχή, με έντονη προσωπικότητα και ενέργεια έντονη.  Η Άρτεμις είναι μέρος ενός άδηλου συγκροτήματος μαγαζιών πάνω απ΄την θρυλική «θαλασσοπνίχτρα» παραλία και διαθέτει και δωμάτια. Ο κύριος Κώστας με την δυνατή του ομάδα φιλοξούν διακριτικά, αλλά εγκάρδια, προσφέρουν φίνο ντόπιο τσίπουρο με σπάνια αρώματα και προτείνουν τα πιάτα ημέρας από τα οποία τρώει η οικογένεια και οι εργαζόμενοι.

Δοκιμασαμε εξαιρετικές μελιτζάνες φούρνου, κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες σκέτο γλύκισμα και φρέσκο μαριδάκι καλοτηγανισμένο. Το μοσχαράκι με τα μακαρόνια αξίζει επίσης. Απολαύστε θεϊκό ηλιοβασίλεμα και, αν είστε τυχεροί, κάποια βραδιά με ζωντανή μουσική σε ρεμπέτικες και λαϊκές αποχρώσεις.

Σκιερό και φιλόξενο μαγαζί με υπέροχες μυρωδιές από την κουζίνα να σε μεθούν

Το Οινομαγειρείο της Πόπης

Ανεβαίνοντας από το σχετικά αδιάφορο λιμάνι Εύδηλο προς την ικαριώτικη ενδοχώρα με τις πλείστες ομορφιές, κάντε μια στάση στο Φύτεμα και στην δροσερή, πλακόστρωτη ταβέρνα της Ικαριώτισσας Πόπης. Προμηθεύεται μικρές ποσότητες πολύ αξιόλογων πρώτων υλών και ειδικεύεται στα μαγειρέματα: θα βρείτε κιμά από ικαριώτικο μοσχαράκι, καλομαγειρεμένα κατσίκια, νόστιμους μεζέδες. Τα λαχανικά μυρίζουν φρεσκάδα και η κοπανιστή θα έπρεπε να τρώγεται υποχρεωτικά από όποια ή όποιο περάσει το κατώφλι της. Η Πόπη είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα που μιλεί τραγουδιστά και σέβεται τον επισκέπτη, προσφεροντάς του ό, τι πιο εκλεκτό.

Πλατιά χαμόγελα με την Πόπη στο όμορφο μαγαζί της που διαθέτει πρς πώληση τοπικά καλούδια

Οι τιμές εκπλήσσουν με το πόσο τίμιες είναι.

Στο τέλος, έρχεαι κέρασμα γλυκάκι χειροποίητο. (Εύγε για το εύγεστο, σχεδόν άγλυκο μωσαϊκό!)

Στο Γιαλό κάνει Φουρτούνα

Αν δεν σας ξεγελάσουν οι Σεϋχέλλες με την δύσκολη κατάβασή τους (υπάρχουν πολύ καλύτερες παραλίεςστις Κυκλάδες και στο Ιόνιο) θα συνεχίσετε την οδήγηση μέσα στον πανέμορφο Μαγγανίτη και ο δρόμος θα σας ανταμείψει με ένα από τα πιο γραφικά λιμανάκια που μπορείτε να φανταστείτε. Αφού βουτήξετε ή περπατήσετε λίγο στον μώλο, αναπαυθείτε στην φιλόξενη αγκαλιά του ξύλινου εστιατορίου που κρατά ο Νίκος με την μητέρα του. Η όμορφη κόρη του, η Μαρία θα σας περιμένει κάπου με το σκυλάκι της για να σας πείσει ότι οι νεότερες γενιές Ικαριωτών είναι οι καλύτερες!

Φάτε ψάρι που σπαρταρά ακόμα, τρυφερό χταπόδι, σαλάτες σε χορταστικές μερίδες, πιείτε δροσερά αποστάγματα και αφεθείτε στην ομορφιά. Το βράδυ, το σκηνικό μετατρέπεται σε μπαρ και djs εναλλάσσονται με μουσικούς για να υπογραμμίσουν τον ικαριώτικο τρόπο διασκέδασης.

Αφού αποφάγαμε, ο Νίκος κέρασε καφέ κι άρχισε τις όμορφες ιστορίες του-Βίβα,Ικαρία!

Sports in

«Τούρμπο» το δέκα το καλό

Ο Ζέλσον βρίσκεται σε σούπερ κατάσταση και είναι αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα την φετινή σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024