Μαρμελάδα καρπούζι: Εύκολη και πρωτότυπη
Για εκείνα τα καλοκαιρινά πρωινά στην αυλή με καφέ και φρέσκο ψωμί...
Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων. Έξτρα ενυδατικό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, με τα κουκούτσια του να αποτελούν έναν απρόσμενο διατροφικό θησαυρό!
To κόκκινο φρούτο του καλοκαιριού, λοιπόν, μετατρέπεται κάλλιστα στην πιο χορταστική μαρμελάδα, ιδανική για τα θερινά πρωινά πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά, αλλά τέλεια και για χρήση μέσα σε χειροποίητα, σπιτικά cocktails.
Υλικά
1 μικρό καρπούζι, καλά καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια
4 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμός 1/2 λεμονιού
2-3 γαρύφαλλα
1 κλωνάρι βανίλια
20 γρ. πηκτίνη
Εκτέλεση
Κρατάμε μόνο τη σάρκα του καρπουζιού
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουε σε κυβάκια τη σάρκα του καρπουζιού και δημιουργούμε έναν ομοιόμορφο πουρέ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αναμειγνύουμε τον πουρέ καρπουζιού και τη ζάχαρη
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το μείγμα και προσέχοντας να μην μείνει στον πάτο η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα και το κλωναράκι βανίλια.
Προσθέτουμε την πηκτίνη και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε την μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια και από εκεί στο ντουλάπι μας ή στο ψυγείο για να είναι πιο δροσερή.
- Ποιο ρόλο έχουν τα smartphone στην εκπαίδευση; Απαγορεύσεις και αντίλογος
- Κίεβο: Τουλάχιστον ένας νεκρός και εννέα τραυματίες από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας
- Η σχέση Τουρκίας – Συρίας και οι ανησυχίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Έρευνα: Χρόνια λοίμωξη εντέρου μπορεί να προκαλέσει Αλτσχάιμερ – Τι είναι ο κυτταρομεγαλοϊός
- Ταβάρες για Λεσόρ: «Ταχεία ανάρρωση στον καλύτερο σέντερ της Euroleague»
- «Μα γκραν’ μα»: Ένα έργο – αφιέρωση στη σχέση γιαγιάς- εγγονών στο Θέατρο REX