Pet-Link: Η πιο καινοτόμα εφαρμογή για τα αδέσποτα
Η ελληνική καινοτομία στην διαχείριση των αδέσποτων στην χώρα μας σίγουρα αξίζει τα εύσημα αλλά και την στήριξη μας.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Σε μία χώρα που ο αριθμός των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας φτάνει στα 1,8 εκατομμύρια, το 58% των υιοθεσιών πετυχαίνει και το 42% των υιοθετημένων ζώων είτε εγκαταλείπονται ξανά είτε επιστρέφονται στα καταφύγια, τρεις νέοι μαθητές αφουγκράστηκαν την αναγκαιότητα φροντίδας των αδέσποτων και δημιούργησαν την εφαρμογή «Pet-Link».
Ποιοί είναι οι εμπνευστές;
Τα εύσημα της έμπνευσης ανήκουν στους τρεις μαθητές, Κωνσταντίνος Μαθιός, Λυδία Ευαγγελάτου και Βασίλης Κουλουμέντας, οι οποιοί με την συμμετοχή τους εκπροσώπησαν τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο Διαγωνισμό του JA Greece και της NN Hellas.
Αρωγοί δίπλα στους μαθητές ήταν οι δάσκαλοί τους, οι Αθανάσιος Καραμήτσας, Ελένη Μαρκοπούλου και ο Παναγιώτης Στατήρης.
Τι δήλωσαν οι νεαροί «επιχειρηματίες»;
«Η ευκαιρία που μας δόθηκε μέσα από το διαγωνισμό να αναπτύξουμε την ιδέα μας σε μια ρεαλιστική επιχειρηματική πρόταση, η οποία είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει ολιστικά το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας».
Ακόμα, πρόσθεσαν: «Νιώσαμε, πραγματικά, μικροί επιχειρηματίες και είδαμε πως μπορεί η σύμπραξη τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και να αφήσει ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να κάνουμε την ιδέα μας πραγματικότητα, η οποία αναγνωρίστηκε τόσο από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού όσο και από έμπειρους επαγγελματίες της αγοράς».
Πώς λειτουργεί η εφαρμογή;
Ο χρήστης της εφαρμογής, οποίος έχει αποφασίσει ότι θέλει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο, σε πρώτο στάδιο του ζητάται να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγια μέσω του οποίου παραθέτει βασικές πληροφορίες για τον τρόπο ζωής του, τον διαθέσιμο χρόνο και χώρο αλλά και τον χαρακτήρα του.
Κατόπιν ένα παρόμοιο ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται από τις φιλοζωικές οργανώσεις, όπου περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των ζώων που φιλοξενούν και που επιθυμούν να δώσουν προς υιοθεσία.
Στη συνέχεια, η ιστοσελίδα κωδικοποιεί τις απαντήσεις και των δύο πλευρών και διαμορφώνει ένα ψηφιακό προφίλ της πιο ταιριαστής σχέσης μεταξύ φιλόζωου με αδέσποτο.
Η καινοτομία δεν σταματά εκεί…
Εντός της εφαρμογής προβλέπεται να υιοθετηθεί εικονικά και ένα αδέσποτο.
Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να μην επιτρέπουν σε έναν φιλόζωό να αναλάβει τις ευθύνες της υιοθεσία ενός αδέσποτου, αλλά να επιθυμεί πραγματικά να συνεισφέρει στην ζωή ενός ζώου.
Υπάρχει η επιλογή- εντός της εφαρμογής – να υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο εικονικά.
Δηλαδή αναλαμβάνει την φροντίδα του ζώου από απόσταση, ενώ αυτό φιλοξενείται σε μια φιλοζωική, ενώ προβλέπεται το ενδεχόμενο πραγματικής υιοθεσίας στο μέλλον.
Μέσα στην εφαρμογή ο χρήστης θα βρει κι ένα e-shop, όπου προσφέρει όλα τα αναγκαία προϊόντα που χρειαστεί για την νέα συγκατοίκηση.
Πηγή: ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις