«Δεν είσαι μόνη»: Γραμμή βοήθειας 15900 για τη βία κατά των γυναικών
Η Γραμμή λειτουργεί πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, στελεχώνεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ το περιεχόμενο των κλήσεων είναι απόρρητο.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Τις δράσεις του για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενοδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας δεν γεννούν μόνο αποτροπιασμό, αλλά καταδεικνύουν και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε επίπεδο πολιτείας και κοινωνίας, χρειάζεται ακόμη χρόνος έως ότου τα φαινόμενα αυτά, όπως και η κουλτούρα ανοχής τους, να εκριζωθούν οριστικά».
Η ΓΓΔΟΠΙΦ ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών έχει ως στόχο να σπάσει έμφυλα στερεότυπα και συμπεριφορές και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας, τονίζοντας πως κανένα κορίτσι και καμία γυναίκα που θέλει να καταγγείλει περιστατικό βίας ή παρενόχλησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ.
Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει το Δίκτυο Δομών που περιλαμβάνει 43 Συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία παρέχουν σε γυναίκες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και 19 Ξενώνες Φιλοξενίας, στους οποίους μπορούν να διαμείνουν γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους.
Παράλληλα, κάθε ενδιαφερόμενη/ος που επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας ή να ζητήσει βοήθεια, έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνεί στην δωρεάν Γραμμή SOS 15900.
Η Γραμμή λειτουργεί πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, στελεχώνεται από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ το περιεχόμενο των κλήσεων είναι απόρρητο.
Πληροφορίες μπορούν επίσης να λάβουν όσες και όσοι το επιθυμούν στέλνοντας e-mail στο sos15900@isotita.gr, καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα metoogreece.gr.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις