Ο σωτήριος ρόλος της μουσικής εν μέσω πανδημίας
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο βοηθήθηκε από τη μουσική για να αντιμετωπίσει την πίεση του lockdown λόγω της πανδημίας του κοροναϊού
Η κοινωνική αποστασιοποίηση που έφερε μαζί της η πανδημία του κοροναϊού, άλλαξε πολλές από τις συνήθειες των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.
Η καθημερινότητα μας, ο τρόπος εργασίας, η διαχείριση του προσωπικού μας χρόνου, αλλά και ο τρόπος διασκέδασης, μπήκαν κάτω από το πρίσμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, φέρνοντας περιορισμούς, αλλαγές και νέα δεδομένα.
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο βοηθήθηκε από τη μουσική για να αντιμετωπίσει την πίεση του lockdown λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Ειδικότερα δημοσκόπηση της εταιρείας Public First στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ενήλικες είναι η μεγαλύτερη του είδους, από τότε που κύριοι τομείς της μουσικής βιομηχανίας διέκοψαν τις δραστηριότητές του εξαιτίας της πανδημίας.
Τα πορίσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν από τον οργανισμό UK Music, δείχνουν ότι το 57% των ενηλίκων ανέφερε ότι η μουσική τους βοήθησε να αντέξουν το lockdown, με το 14% να εκφράζει αντίθετη άποψη.
These results demonstrate just how important music is to people and the critical role it has played over the course of this pandemic. pic.twitter.com/eF0UCXMCN0
— UK Music (@UK_Music) July 14, 2021
Το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι την περίοδο του lockdown άκουσε περισσότερη μουσική από ότι συνήθως και το 31% ανέφερε ότι στράφηκε στη μουσική, όταν αισθανόταν άγχος.
Το 56% δήλωσε ότι άκουγε μουσική για να βελτιώσει τη διάθεσή του, όταν δεν αισθανόταν καλά.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, περίπου ένα εκατομμύριο ενήλικες άρχισαν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια του lockdown.
Music has been vital in helping the public cope with the impact of the Covid-19 lockdowns and improving mental health and wellbeing. pic.twitter.com/dNqOEMX6Eg
— UK Music (@UK_Music) July 14, 2021
Το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η μουσική βοήθησε την υγεία και την ευημερία τους και μόλις το 11% απάντησε ότι διαφωνεί.
Το 74% δήλωσε ότι η μουσική είναι σημαντική για την ποιότητα ζωής τους με το 39% να απαντά ότι η σημασία της ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.
Το 26% των ερωτηθέντων είπε ότι η ακρόαση μουσικής είναι το αγαπημένο του χόμπι, δεύτερο μετά την παρακολούθηση τηλεόρασης (42%) – και πολύ περισσότερο από την παρακολούθηση ταινιών (18%) και τα βιντεοπαιχνίδια (15%).
Το 71% των συμμετεχόντων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μουσική βελτιώνει την παραγωγικότητά του στη δουλειά ή τις σπουδές.
Τα ευρήματά αποκαλύπτουν σύμφωνα με το ΑΠΕ, επίσης πως το κοινό επιθυμεί να επιστρέψει σε ζωντανές συναυλίες.
Παρά την Covid-19, το 43% του κοινού ενδιαφέρεται να πάει σε μια ζωντανή συναυλία, ή μουσικό Φεστιβάλ φέτος.
Το 66%, δηλαδή τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να παρευρεθούν σε πολλές ή περισσότερες συναυλίες από ότι πριν από την πανδημία της Covid-19.
Από τους ερωτηθέντες της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών, το 38% δηλώνει ότι η συμμετοχή σε ένα μουσικό Φεστιβάλ ή μια συναυλία είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία ανυπομονεί περισσότερο.
Επιπλέον το 45% δήλωσε ότι ανησυχεί για την οικονομική βιωσιμότητα των τοπικών μουσικών χώρων λόγω του αντίκτυπου της Covid-19.
Η μουσική βιομηχανία είναι ένας τομέας που συνεισέφερε 5,8 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου πριν την πανδημία της Covid-19 και στηρίζει περίπου 200.000 θέσεις εργασίας.
- Τζολάκης story: Το μαγικό 2024 και η καταξίωση για τον «Νόιερ» του Ολυμπιακού
- «Πόλεμος με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη» – Μαζεύτηκαν διπλάσιοι τόνοι απορριμάτων από μια τυπική μέρα
- Euroleague: Οι διαιτητές του Αρμάνι – Ολυμπιακός
- Ο DJ Alfredo, είδωλο της dance σκηνής της Ίμπιζα, πέθανε σε ηλικία 71 ετών
- Από το πρώτο γραπτό «Merry Christmas» του 1992 στα 20 δισ. SMS ημερησίως
- Σακελλαροπούλου: Πρόσφερε γεύμα Χριστουγέννων σε ηλικιωμένους σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Δήλεσι