Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Με νέα πλατφόρμα κυβερνοάμυνας πειραματίζεται το υπουργείο Άμυνας

Με νέα πλατφόρμα κυβερνοάμυνας πειραματίζεται το υπουργείο Άμυνας

Τι περιλαμβάνει το διακρατικό πρόγραμμα Pandora

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε την Παρασκευή απόφαση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την οποία εγκρίνεται το διακρατικό πρόγραμμα Pandora για την ανάπτυξη πλατφόρμας κυβερνοάμυνας.

Πρόκειται για πλατφόρμα ανοικτής αρχιτεκτονικής για καταδίωξη ηλεκτρονικών απειλών σε πραγματικό χρόνο, ανταπόκριση περιστατικού και διανομή πληροφοριών. Το σύστημα αποβλέπει, επίσης, στον εντοπισμό και ταξινόμηση γνωστών και αγνώστων απειλών, επιβολή πολιτικών on-the-fly για αντιμετώπιση αυτών των απειλών και ανταλλαγή πληροφοριών δεδομένων απειλής για τρίτα μέρη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η τεχνική λύση που θα αναπτυχθεί θα θα αξιολογηθεί σε προεπιχειρησιακό περιβάλλον για την ασφάλεια πλοίων και δικτύων στρατιωτικών αισθητήρων.

Η σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος κατακυρώθηκε σε κοινοπραξία ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την Space Hellas ΑΕ.

Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) πρόκειται τώρα να υπογράψει τη σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κοινοπραξίας για το έργο, που έχει πλήρη τίτλο «Pandora – Cyber Defence Platform for Real-time Threat Hunting, Incident Response & Information Sharing».

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 μήνες, το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 7.632.434 ευρώ και η μέγιστη συνεισφορά από την ΕΕ είναι 6.813.995 ευρώ.

Στην κοινοπραξία του Pandora συμμετέχουν αμυντικές βιομηχανίες, επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα από οκτώ ευρωπαϊκά κράτη-μέλη. Συγκεκριμένα, οι Thales Hellas, Infili Technologies, Orion Innovations (Ελλάδα), Ubitech (Κύπρος), Naval Group, Gatewatcher (Γαλλία), GMVIS SkySoft, INESC TEC, CINAMIL (Πορτογαλία), CTTC (Ισπανία), AIT (Αυστρία), ΗM EI, CyberServices (Ουγγαρία), Thales Belgium, NVISO (Βέλγιο).

Η ελληνική συμμετοχή στο έργο ανέρχεται στο 38% επί του προϋπολογισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Must in

Μαθήματα ελληνικής Ιστορίας

Στη μελέτη «Ιστορία, έθνος και μυθιστόρημα στη Μεταπολίτευση» ο Δημήτρης Τζιόβας προσεγγίζει τη σχέση λογοτεχνίας και έθνους μέσα από τις μεταμορφώσεις του λεγόμενου «ιστορικού μυθιστορήματος», της μνήμης και των τραυμάτων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024