Σε αυτό το εστιατόριο σερβίρουν κρέας φτιαγμένο από λαχανικά
To νεοϋορκέζικο Carnemare είναι ναός του κρέατος, αλλά αποφάσισε να καινοτομήσει
Η απίθανα ζουμερή μπριζόλα στο Carne Mare, του σεφ Andrew Carmellini, που βρίσκεται στο αναζωογονημένο South Street Seaport της Νέας Υόρκης, δεν είναι φτιαγμένο από βόειο κρέας, αλλά από παντζάρι!
Ένε μείγμα ξηρών μπαχαρικών, κρεμμύδι και άλλα αφυδατωμένα λαχανικά δημιουργούν το τέλειο κρεατένιο umami. Η παασκευή καπνίζεται, αργοψήνεται και ύστερα μπαίνει τηγάνι με σκορδοβούτυρο, θυμάρι και δενδρολίβανο.
Τι πιο νόστιμο και, συγχρόνως, πολύ πιο υγιεινό από μια μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα;
«Η χορτοφαγία είναι μέρος της σύγχρονης αστικής ζωής», λέει η Carmellini, ο οποίος εμπνεύστηκε από την σύζυγό του, πρώην χορτοφάγο, για να δημιουργήσει το πιάτο.
«Κάτι τέτοιο επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν στην κουλτούρα της κρεατοφαγίας, χωρίς να τρώνε κρέας. Μαγικό;», λέει ο σεφ.
- Μακροζωία: Τέσσερις συμβουλές για καλύτερη ζωή
- Ντακάρ: Διαδήλωση εναντίον της επίθεσης του Ισραήλ στον Λίβανο
- Ποδηλασία: Ο 6 φορές Ολυμπιονίκης, Κρις Χόι, εξομολογήθηκε ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο
- Γερμανία: Σύλληψη Λίβυου που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ
- Μιανμάρ: Προξενείο της Κίνας γίνεται στόχος επίθεσης
- ΟΗΕ: Οι Παλαιστίνιοι υφίστανται «ανείπωτη φρίκη» στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας