H ομορφιά της Σιβηρίας κλείστηκε σε ένα… εστιατόριο
Το εστιατόριο «TUNGUSKA» κατοπτρίζει την ομορφιά του τοπίου της Σιβηρίας με τον πιο στιλάτο τρόπο
Με τη χαλάρωση των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι ρέκτες του καλού φαγητού στη ρωσική πόλη Κρασνογιάρσκ αλλά και οι ξένοι επισκέπτες μπορούν πλέον να απολαύσουν το εσωτερικό του εστιατορίου «TUNGUSKA», το οποίο έχει υιοθετήσει το φυσικό οικοσύστημα της Σιβηρίας.
Τα τοπικά φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων (zero waste), προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία.
Στοιχείο-κλειδί του νέου εστιατόριου που ολοκληρώθηκε πέρυσι από το στούντιο LEFTdesign, είναι η περιβαλλοντική συνείδηση και η υπεύθυνη κατανάλωση: ανοιχτή κουζίνα με παραδοσιακή ρωσική στόφα και μηδενικής ρύπανσης σύστημα εξαερισμού.
Το LEFTdesign αποφάσισε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αχανούς τάιγκα της Σιβηρίας και παράλληλα να τιμήσει τους ποταμούς Γενισέι και Τουνγκούσκα από τους οποίους οι ντόπιοι προμηθεύονται ψάρι και κρέας, καθημερινή τροφή σε εκείνες τις περιοχές η οποία φιγουράρει στο μενού του «TUNGUSKA».
View this post on Instagram
Προμηθεύθηκαν την πλειονότητα των υλικών από την περιοχή: το μωσαϊκό του πατώματος, από βότσαλα από τις όχθες του Γενισέι· οι πάγκοι της κουζίνας και του μπαρ, από γρανίτη της περιοχής τα χωρίσματα και οι τοίχοι σχηματίστηκαν από κορμούς δέντρων από τα κοντινά δάση, οι οποίοι υπέστησαν διαδικασία ξήρανσης για πολλά χρόνια.
Επιπροσθέτως, οι μεταλλικοί σωλήνες που καλύπτουν τη στόφα και τις σκάλες κατοπτρίζουν τους βράχους που βλέπει κανείς στις όχθες του Τουνγκούσκα.
Πηγή έμπνευσης για τα χειροποίητα επιδαπέδια φωτιστικά είναι, όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, τα εργαλεία ψαρέματος των λαών στον απώτερο βορρά.
Οι σοφάδες με μεταλλικές πλάκες αντανακλούν το φως και μοιάζουν σαν νησί στο ποτάμι, ενώ το συρματόπλεγμα στο ταβάνι κυματίζει σαν το Βόρειο Σέλας.
Γραφίστικα διακοσμητικά στοιχεία αλλά και το λογότυπο βασίζονται στα αρχαία πετρογλυφικά που βρέθηκαν στα σπήλαια και τους βράχους ενώ το WC έχει έναν μυστηριακό χαρακτήρα λόγω της ειδικής μουσικής υπόκρουσης που βασίζεται στα λαρυγγικά τραγούδια των σαμάνων.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις