Ξεκίνησε το πρόγραμμα αποφοίτων των Pfizer – ΑΠΘ
Τέσσερις μηχανικοί και επιστήμονες υπολογιστών, απόφοιτοι του ΑΠΘ ξεκίνησαν την απασχόλησή τους στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
Τις πρώτες τέσσερις απόφοιτες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που θα ενταχθούν στο Rotational Graduate Program υποδέχτηκε τον Ιούλιο το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer.
Το σχετικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο, και τώρα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει σε στελέχη που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer μέσα από διάφορους ρόλους και θέσεις εργασίας προωθώντας παράλληλα μια κουλτούρα διαρκούς μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.
Οι νέες απόφοιτες, για τα 2 επόμενα χρόνια, θα απασχοληθούν διαδοχικά σε τέσσερις θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον ψηφιακό οργανισμό της Pfizer, για διάστημα 6 μηνών στην κάθε μία, ξεκινώντας ως Data Scientist, Data Scientist/Analyst, Software engineer και Business Analyst (Επιστήμονας Δεδομένων, Επιστήμονας Δεδομένων / Αναλυτής, Μηχανικός Λογισμικού και Αναλυτής Επιχειρήσεων).
Η δομή του προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, και δίνει τη δυνατότητα σε συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να διαλέξουν στο τέλος το αντικείμενο το οποίο ταιριάζει τόσο με την προσωπικότητα όσο και με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους σύμφωνα με τη δέσμευση του Ψηφιακού Οργανισμού της Pfizer να προωθεί ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξέλιξη και ανάπτυξη μέσα από τη συνεχή μάθηση.
Για την επιλογή των αποφοίτων, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας πραγματοποίησε πρόσφατα έναν «μαραθώνιο» καινοτομίας (Hackathon) σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και με το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας.
Το συγκεκριμένο Hackathon, απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες απόφοιτες τεχνολογικών σχολών, σχολών πληροφορικής, ηλεκτρολόγων μηχανικών και θετικών επιστημών, προκειμένου να προσελκύσει υποψήφιες για το Rotational Graduate Programme.
Με την υποστήριξη καθηγητών από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, επιλέχθηκαν τελικά τρεις συμμετέχουσες από το Hackathon, καθώς και μία ακόμη υποψήφια που διακρίθηκε σε πρόσφατο bootcamp της εταιρίας.
Σχολιάζοντας το Hackathon, ο Nico Gariboldi, Επικεφαλής του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τις πρώτες συμμετέχουσες στο Rotational Graduate Program της Pfizer. Στόχος μας είναι η προσέλκυση νέων ταλαντούχων αποφοίτων, αλλά και η ενίσχυση του ποσοστού των γυναικών που εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής στο Κέντρο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο 37% – ένα σχετικά υψηλό ποσοστό για τα δεδομένα του κλάδου, που όμως, θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που μας βοήθησε να οργανώσουμε το Hackathon στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας μας».
- Βήμα πίσω για ηλεκτρονικό ραντεβού με γιατρό ΕΟΠΥΥ: Από Φεβρουάριο και βλέπουμε
- Οι αθόρυβοι MVP είναι το μυστικό του
- Απάτες υψηλής τεχνολογίας: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο
- Κιλιμάντζαρο: Η συγκινητική ιστορία του Πανάγου – «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για τα ΝΕΑ 3/1/2025
- Ισραήλ: Βετεράνοι κατηγορούν τον στρατό για «εγκληματικά ανήθικες» ενέργειες στη Γάζα