Σάκκαρη – Σβιτολίνα 1-2: Πάλεψε αλλά λύγισε η Μαρία
Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ, αλλά η Ελίνα Σβιτολίνα απάντησε κερδίζοντας τα δύο επόμενα και πήρε τη πρόκριση (2-1 σετ) για τους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά, σβήνοντας το όνειρο της Μαρίας για μετάλλιο.
Η Μαρία Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ, αλλά η Ελίνα Σβιτολίνα απάντησε κερδίζοντας τα δύο επόμενα και πήρε τη πρόκριση (2-1 σετ) για τους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά, σβήνοντας το όνειρο της Μαρίας για μετάλλιο.
Η Ελληνίδα πήρε το προβάδισμα στα σετ με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά η Ουκρανή έκανε την αντεπίθεσή της στα δύο επόμενα και έκλεισε εισιτήριο για τους «8».
Το σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι πλέον στο 2-2.
Όσον αφορά τον αγώνα, η Σβιτολίνα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 4-1 στα γκέιμ. Ωστόσο η Σάκκαρη πήρε τα τέσσερα επόμενα και βρέθηκε να προηγείται με 5-4. Ακολούθησαν δύο συνεχόμενα μπρέικ, αλλά η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της στο 12ο γκέιμ και κέρδισε το πρώτο σετ με 7-5.
Στο δεύτερο σετ άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η αστάθεια στο παιχνίδι της Μαρίας, κάτι που το εκμεταλλεύθηκε η Ουκρανή. Χρειάστηκε ένα μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ του σετ για να προηγηθεί με 3-1 και δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει μέχρι το τέλος το σερβίς της, για να πάρει τελικώς με 6-3 το σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1.
Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, η Σβιτολίνα έκανε νωρίς το μπρέικ και προηγήθηκε με 2-1. Ωστόσο η Σάκκαρη βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να απαντήσει στο έκτο γκέιμ και να ισοφαρίσει σε 3-3. Η Ουκρανή φρόντισε να απαντήσει άμεσα και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 4-3. Η Μαρία λίγο έλειψε να πάρει κατευθείαν πίσω το μπρέικ, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε τα δύο μπρέικ πόιντ που είχε στο όγδοο γκέιμ και η Σβιτολίνα έκανε το 5-3.
Η Σάκκαρη μείωσε γρήγορα σε 5-4, αλλά το δέκατο γκέιμ ανήκε στη Σβιτολίνα, με την Ουκρανή να το κερδίζει εύκολα και να κάνει το 6-4, που της έδωσε την πρόκριση με 2-1 σετ, στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.
Το παιχνίδι διήρκησε 2 ώρες και 38 λεπτά. Η Σάκκαρη τελείωσε με 28 winners έναντι 17 της Σβιτολίνα, είχε εφτά άσους έναντι δέκα της Ουκρανής, τα αβίαστα λάθη ήταν 32-25 υπέρ της νικήτριας, όπως και οι συνολικοί πόντοι (106-96).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 σετ στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη από την Καρλοβάρσκο και θα πάει στην Τσεχία για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση την επόμενη εβδομάδα.
Ο σπουδαίος Νταβίντ Φουστέρ ξενάγησε τον γιο του στο γήπεδο που μεγαλούργησε με τον Ολυμπιακό και έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο των «ερυθρόλευκων» μετά τη νίκη επί της Λεβερκούζεν.
Ο τραυματισμός του Τζίμι Μπάτλερ, το βλέμμα του Στεφ Κάρι και η αίσθηση ότι το όνειρο της τελευταίας μεγάλης πορείας ίσως τελείωσε πριν προλάβει να αρχίσει.