Γερμανία: «Το 4ο κύμα είναι εδώ» λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ
Νέο κύμα κοροναϊού φαίνεται ότι «χτυπάει» τη Γερμανία. Τι θα κρίνει τη λήψη νέων μέτρων.
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
- Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων: Πέντε διάσημοι που σιχαίνονται τις γιορτές που αγαπούν όλοι
«Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη αρχίσει», φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο Λόταρ Βίλερ, κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα εν όψει του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Η εφημερίδα Bild ανέφερε πως ο προσωπάρχης της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν είχε αργά χθες το απόγευμα σύσκεψη με τους επικεφαλής των γραφείων των πρωθυπουργών των κρατιδίων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αντίστοιχων διαβουλεύσεων της Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων.
Η διάσκεψη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου, αλλά εξαιτίας της απειλητικής, συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού επισπεύσθηκε: θα γίνει τη 10η Αυγούστου.
Τι θα γίνει με τη λήψη μέτρων
Όπως εξήγησε η γερμανική εφημερίδα, ο κ. Βίλερ παρουσίασε εμπιστευτικό έγγραφο του Ινστιτούτου σύμφωνα με το οποίο το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ο δείκτης των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες πρέπει να παραμείνει το βασικό κριτήριο για τη λήψη μέτρων.
Το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές στη Γερμανία η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνοδεύεται από αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει ωστόσο αποτέλεσμα αρκετοί κρατιδιακοί πρωθυπουργοί – μεταξύ των οποίων ο Μάρκους Ζέντερ της Βαυαρίας – να ζητούν αναθεώρηση του συστήματος άμεσης λήψης μέτρων προστασίας σε περίπτωση που ο δείκτης υπερβεί το 50.
Όπως εξηγείται όμως στο έγγραφο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, ο συγκεκριμένος δείκτης θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ και ενδεχομένως να προστεθούν και άλλες παράμετροι. Ο Χέλγκε Μπράουν φέρεται να τόνισε ότι η ενδεχόμενη αλλαγή αυτού του συστήματος θα ισοδυναμούσε με αλλαγή της κατεύθυνσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις