Δροσερή σαλάτα Caprese με ντοματίνια, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού
Moτσαρέλα, ντομάτα, βασιλικός. Αυτά τα τρία υλικά φτιάχνουν μια από τις καλύτερες, κι όχι μόνο καλοκαιρινές, σαλάτες.
- Η σχέση Τουρκίας – Συρίας και οι ανησυχίες σε Ελλάδα και Κύπρο
- Στο «κόκκινο» η γρίπη και ο RSV στην Ευρώπη – Προειδοποίηση ECDC για τις γιορτές
- Ο Έλον Μασκ «βάπτισε» σωτήρα της Γερμανίας το ακροδεξιό κόμμα AfD - «Μπορεί να σώσει τη χώρα»
- Δύο από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στα Βαλκάνια
Moτσαρέλα, ντομάτα, βασιλικός. Αυτά τα τρία υλικά φτιάχνουν μια από τις καλύτερες, κι όχι μόνο καλοκαιρινές, σαλάτες.
Η καπρέζε είναι μια σαλάτα vera italiana, που στην Ελλάδα συναντάμε πολύ συχνά σε εστιατόρια, όπως πολλές γεύσεις της γείτονος. Χρωματιστά ντοματίνια, μια ωραία bufala, μια μοτσαρέλα από βουβαλίσιο γάλα, και το αγαπημένο μας pesto βασιλικού. Μαζί με λίγο καλό ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, φτιάχνουμε μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά μια πολύ καλή caprese, δροσερή και νόστιμη. Τα ωραία, φρέσκα υλικά δίνουν πάντα ωραία αποτελέσματα. Και τα ωραία πιάτα είναι ωραίο να τα αναζητούμε και στα εστιατόρια και στο σπίτι μας!
Υλικά
500 γρ. ντοματίνια (αν βρείτε βάλτε διάφορα χρώματα)
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
1 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
1-2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα ντοματίνια.
Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζετε τα ντοματίνια, ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Π
ροσθέστε το πέστο βασιλικού και ανακατέψτε καλά.
Σε μια μικρή πιατέλα ή ένα μπολ σερβιρίσματος βάζουμε την μοτσαρέλα ολόκληρη και αραδιάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια.
Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας και τρίβουμε πιπέρι.
Η πιο δροσερή σαλάτα είναι έτοιμη δείτε το βίντεο παρακάτω
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις