Ο κοροναϊός «θα μολύνει τη μισή Μιανμάρ σε δύο εβδομάδες»
Η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας ζητά από τον ΟΗΕ να συνδράμει με την παροχή εμβολίων και προσωπικού για την παρακολούθηση της επιδημίας.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Εν μέσω του χάους που επικρατεί μετά την ανατροπή της κυβέρνησης, οι μισοί από τους 54 εκατομμύρια κατοίκους της Μιανμάρ κινδυνεύουν να μολυνθούν από Covid-19 τις επόμενες δύο εβδομάδες, προειδοποίησε η βρετανίδα πρεσβευτής στον OHE.
Η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας ζητά τώρα από τον ΟΗΕ να συνδράμει με την παροχή εμβολίων και προσωπικού για την παρακολούθηση της επιδημίας.
Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και ομάδες ανταρτών συνεχίζονται αφότου ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Κι την 1η Φεβρουαρίου. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλες χώρες επέβαλαν κυρώσεις στο στρατιωτικό καθεστώς για το πραξικόπημα και τους εκατοντάδες θανάτους διαδηλωτών.
«Το πραξικόπημα οδήγησε σε σχεδόν πλήρη κατάρρευση του συστήματος υγείας και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι δέχονται επιθέσεις και συλλαμβάνονται» δήλωσε η βρετανίδα πρεσβευτής Μπάρμπαρα Γούντγουορντ σε ανεπίσημη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Ο ιός εξαπλώνεται στον πληθυσμό με ραγδαίο ρυθμό. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να μολυνθεί από τον ιό ο μισός πληθυσμός της χώρας» προειδοποίησε.
Τα κρατικά μέσα της Μιανμάρ ανέφεραν ότι η στρατιωτική κυβέρνηση αναζητά τώρα διεθνή στήριξη. Ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ Κιάου Μόε Τουν, ο οποίος παραμένει εκπρόσωπος της εκλεγμένης κυβέρνησης δήλωσε πως «θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον ΟΗΕ, και συγκεκριμένα από το Συμβούλιο Ασφαλείας, να δημιουργήσει μηχανισμό παρακολούθησης για αποτελεσματικό εμβολιασμό κατά της Covid και ομαλή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας».
Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, η Μιανμάρ παρέλαβε πρόσφατα δύο επιπλέον εκατομμύρια κινεζικά εμβόλια, πιστεύεται όμως ότι έχει εμβολιάσει μόνο το 3,2% του πληθυσμού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις