Βασιλακόπουλος – «Αν δεν εμβολιαστούμε, η ζωή μας θα παραμείνει υπό προϋποθέσεις ελεύθερη»
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για μια ακόμα φορά προέτρεψε τους πάντες να εμβολιαστούν έτσι ώστε να τελειώσουμε με την περιπέτεια του κοροναϊού.
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Κρύο και καταιγίδες από το απόγευμα - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Τα ζώδια σήμερα: Γλύκανε μωρέ λίγο, μην είσαι σαν κακό χρόνο να'χεις
Την εκτίμηση ότι αν δεν εμβολιαστούμε, η ζωή μας θα παραμένει υπό προϋποθέσεις ελεύθερη, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μάλιστα, οι ειδικοί αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού λόγω του Δεκαπενταύγουστου.
Ο καθηγητής, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι: «Το ζήτημα είναι η αύξηση των κρουσμάτων να είναι λελογισμένη και διαχειρίσιμη. Το μαγικό αποτέλεσμα του εμβολιασμού είναι ότι 3.000 κρούσματα τον Νοέμβριο μας έδιναν 100-120 νεκρούς, 3.000 κρούσματα τον Μάρτιο μας έδιναν γύρω στους 70-80 νεκρούς και 3.000 κρούσματα τώρα μας δίνουν 10-15 νεκρούς. Όμως, 15 νεκροί είναι πάρα πολλοί. Δεν υπάρχει τρόπος να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να γλεντάμε με τον τρόπο που ζούσαμε πριν τον κοροναϊό. Αν δεν εμβολιαστούμε η ζωή μας θα είναι υπό προϋποθέσεις ελεύθερη».
91 νεκροί ηλικίας 18-39 ετών
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε χάσει δύο νέους ανθρώπους ηλικίας 18-39 ετών και έχουμε συνολικά 91 απώλειες από αυτή την ηλικιακή ομάδα, ενώ έχουμε 10 διασωληνωμένους αυτής της ηλικιακής ομάδας. «Για να πάρουν οι νέοι πίσω τη ζωή τους πρέπει να εμβολιαστούμε», υπογράμμισε.
Οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν μεγάλη δυσκολία στα θέματα διασκέδασης για λόγους υγειονομικούς, σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος. «Υπάρχουν δοξασίες που ανατροφοδοτεί το διαδίκτυο», είπε σχετικά με τους αρνητές των εμβολίων. Απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με όσους δεν είναι αρνητές αλλά αμφιβάλλουν ακόμη για να κάνουν το εμβόλιο, σχολίασε ότι όταν εμβολιαζόμαστε ο οργανισμός παίρνει την πρωτεΐνη του κοροναϊού και φτιάχνει αντισώματα. «Αναρωτιέται όμως κανείς που νόσησε τι θα συμβεί μετά από τέσσερα χρόνια; Γιατί φοβόμαστε ότι αν εκτεθούμε στην πρωτεΐνη του ιού θα έχουμε πρόβλημα μελλοντικά, ενώ αν νοσήσουμε δεν θα έχουμε; Είναι παράλογος ο φόβος», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις