Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σιμόν Μπάιλς - Δηλώθηκε στον τελικό της δοκού ισορροπίας

Σιμόν Μπάιλς – Δηλώθηκε στον τελικό της δοκού ισορροπίας

Μετά την αποχώρησή της για λόγους ψυχικής υγείας, η αθλήτρια της γυμναστικής φαίνεται ότι ενδέχεται να κάνει το come back της στη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά την απόσυρσή της από τους τελικούς στο άλμα γυναικών, τους ασύμμετρους ζυγούς και τις ασκήσεις εδάφους, η τετραπλή Ολυμπιονίκης, Σιμόν Μπάιλς, φαίνεται πως ενδέχεται να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με το AP, η Σιμόν Μπάιλς δηλώθηκε κανονικά στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

Μετά την απόσυρση της από τους τελικούς της γυμναστικής στο άλμα γυναικών, στους ασύμμετρους ζυγούς και στις ασκήσεις εδάφους, η απόλυτη κυρίαρχος της παγκόσμιας γυμναστικής από το 2013, Σιμόν Μπάιλς, θα αγωνιστεί κανονικά στο τελευταίο αγώνισμα, αυτό του τελικού της δοκού ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (10/8).

Η απόσυρσή της από πολλαπλά αγωνίσματα της διοργάνωσης

«Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Πρέπει να προστατεύσουμε το μυαλό και το σώμα μας, αντί να κάνουμε αυτό που ο κόσμος περιμένει από εμάς», δήλωσε η Μπάιλς ανακοινώνοντας την απόσυρσή της.

Και βαδίζοντας στα πρόσφατα «χνάρια» της Γιαπωνέζας τενίστριας Ναόμι Οσάκα, ανακοίνωσε ότι, για λόγους «ψυχικής υγείας», αποσύρεται από τον ομαδικό και σύνθετο ατομικό, με την επίγνωση ότι οι υπόλοιπες, πιο νεαρές αθλήτριες θα τα καταφέρουν.

Χιλιάδες -του αθλητικού χώρου και μη- έσπευσαν να την επαινέσουν για τη γενναία στάση της και για το γεγονός ότι επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ψυχικής υγείας των αθλητών. Οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την απόφασή της ήταν, κατά πώς φαίνεται, σύνθετοι και πολλοί…

«Όλοι είχαν τόσο μεγάλες προσδοκίες από μένα που, τελικά, νιώθω ότι δεν είχε σημασία τι έκανα, αρκεί να ικανοποιούσα όλους γύρω μου», περιέγραφε η Σιμόν την εμπειρία από τους Ολυμπιακούς κιόλας του Ρίο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sports Illustrated, πριν αναχωρήσει για το Τόκιο.

Μίλησε για το πόσο συχνά σκεφτόταν να σταματήσει από πέρυσι την ενόργανη. Για το πόσο απογοητεύτηκε με την αναβολή των Ολυμπιακών, ενώ αυτή αισθανόταν ότι ήταν πια ήδη μεγάλη για ενόργανη.

Για το πόσο την κατέβαλε συναισθηματικά η καραντίνα, αλλά και ότι της έδωσε χρόνο να σκεφτεί και να αναρωτηθεί, για πρώτη φορά: «Γιατί διαγωνίζομαι; Και για ποιον;»

Όλα αυτά, λίγο πριν αναχωρήσει για τους τελευταίους, κατά πώς φαίνεται, Ολυμπιακούς Αγώνες που λαμβάνει μέρος.

Είναι επίσης οι πρώτοι Ολυμπιακοί μετά το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2016, με τις αποκαλύψεις σεξουαλικών κακοποιήσεων και παρενοχλήσεων περισσότερων από 250 αθλητριών -πολλών τότε ανήλικων- από τον επί 18 χρόνια γιατρό της Γυμναστικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ.

Μεταξύ αυτών ήταν και η Σιμόν Μπάιλς, όπως η ίδια αποκάλυψε το 2018, κατηγορώντας -όπως και τα άλλα θύματα- την ομοσπονδία για συστηματική συγκάλυψη.

Ο Νάσαρ είναι από το 2017 στη φυλακή, με ποινή ισοβίων.

Ποια είναι η Σιμόν Μπάιλς

Μέχρι να πατήσει στην Ιαπωνία, η Σιμόν είχε ήδη στη συλλογή της 30 μετάλλια: τα πέντε Ολυμπιακά, εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά.

Ήταν ήδη η Αμερικανίδα γυμνάστρια με τις περισσότερες διακρίσεις και, διεθνώς, η αθλήτρια της ενόργανης με τα περισσότερα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (25) και τα περισσότερα χρυσά (19).

Ασκήσεις στο άθλημά της φέρουν πια το όνομά της.

Στο πρόσφατο παρελθόν, δεν την πτόησαν από το να κάνει προπόνηση ή να αγωνιστεί ούτε ένα σπάσιμο στο δάχτυλο ή πέτρες στα νεφρά, που την ταλαιπωρούσαν για καιρό.

Στο Τόκιο, ωστόσο, έδειξε να μην είναι συγκεντρωμένη. Έκανε λάθη. Κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά.

«Πραγματικά αισθάνομαι σαν να σηκώνω «στους ώμους μου το βάρος όλου του κόσμου», έγραψε τη Δευτέρα η θρυλική αθλήτρια, ύψους μόλις 1,42μ και βάρους 47 κιλών.

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024