Beriev Be-200 – Αυτό είναι το «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής που «παλεύει» με τις φλόγες στη Βαρυμπόμπη
Διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα.
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- «Mr Everyman»: Οι 51 άνδρες που καταδικάστηκαν για τους βιασμούς της Ζιζέλ - Γιατί τους ονόμασαν έτσι;
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8). Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να την οριοθετήσει πριν πέσει η νύχτα. Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev Be-200.
- Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής – Μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού
«Ο γίγαντας από την Ρωσία», όπως το αποκαλούν, είχε ριχτεί και στη «μάχη» με τις φλόγες στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Σταμάτα στις 27 Ιουλίου αλλά και στη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας στις 31 Ιουλίου. Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί να συγκεντρώνει και να μεταφέρει 12 τόνους νερού από την θάλασσα σε 14 δευτερόλεπτα με κύματα έως 1,2 μέτρα. Επίσης, εκτός από νερό, πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό και μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα. Συνολικά, μπορεί να ρίχνει 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.
Το Beriev Be-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις μεγάλες πυρκαγιές στη Ρωσία. Όσο για το πώς γίνεται η υδροληψία;
- Το αεροπλάνο κατεβαίνει προς την επιφάνεια του νερού με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια ο πιλότος ανοίγει τους μηχανισμούς υδροληψίας ενώ το αεροπλάνο γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 150-190 χλμ./ώρα.
- Το νερό μεταφέρεται σε δεξαμενές μέσω μηχανισμών, που έχουν τη δυνατότητα να αντλούν περίπου ένα τόνο ανά δευτερόλεπτο.
- Όταν οι δεξαμενές γεμίζουν, το νερό αρχίζει να πέφτει μέσα από μία ειδική βαλβίδα. Ο πιλότος βλέπει τη ροή του νερού, κλείνει τους μηχανισμούς υδροληψίας και αποθαλασσώνεται.
Δείτε παρακάτω εικόνες από τις προσπάθειές του στη Βαρυμπόμπη:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις