Τι πιο καλοκαιρινό, εξωτικό και δροσερό από την Pina Colada; Μας παραπέμπει σε ανέμελες στιγμές παραλιακά, νύχτες έναστρες, διάθεση ξεγνοιασιάς και αθωότητας.

Αντί να την πιείτε ως cocktail, τι θα λέγατε να…γλείψετε μια Pina Colada; Η διαδικασία παρασκευής γρανίτας είναι πανεύκολη, γρήγορη και το αποτέλεσμα αποζημιώνει.

Υλικά

3 φλιτζάνια φρέσκο ανανά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 κουτ. της σούπας ρούμι

Ξυλάκια παγωτού

Πρόταση σερβιρίσματος πάνω σε παγάκια και με φρέσκα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζετε πολύ προσεκτικά τα φρούτα σας. Φροντίστε να έχετε κόψει τον ανανά σε ροδέλες.
Σε ένα μπλέντερ, προσθέτετε τα υλικά σταδιακά και χτυπάτε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνετε το μείγμα σε θήκες για γρανίτες.
Μεταφέρετε στην κατάψυξη για 1 ώρα, τις βγάζετε, προσθέτετε το ξυλάκι στη βάση και τις βάζετε ξανά για 5 ώρες.