Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τι έγινε με τους εμβολιασμούς στις πλαζ;

Τι έγινε με τους εμβολιασμούς στις πλαζ;

Δεν έχουμε προσαρμοστεί στο να αλλάζουμε γρήγορα σχέδιο σύμφωνα τα δεδομένα της στιγμής, την κοινή λογική κι αυτό που φαίνεται πως πάει να συμβεί

Ο πρωθυπουργός είπε προχθές, πως ξεκινώντας από τη Κρήτη, θα καταφθάνουν κινητές «μονάδες εμβολιασμού άμεσα στα μεγάλα ξενοδοχεία, ώστε να εμβολιάζονται  μαζικά εργαζόμενοι, για να γλιτώνουν  τον μπελά και την ταλαιπωρία να πηγαίνουν οι ίδιοι».

Έξυπνο! Το μόνο άσχημο είναι πως έχουμε  ήδη Αύγουστο και  μέχρι να αποκτήσουν ανοσία θα έρθει Οκτώβριος, όμως σαφέστατα είναι προτιμότερο να εμβολιαστούν  τώρα και όχι το φθινόπωρο.

Ωραιότατη κάπως κωμική  παραλλαγή θα αποτελούσε να εμβολιάζονται και οι ένοικοι των ξενοδοχείων .

Εξάλλου μεταξύ αστείου και σοβαρού,  ένα από τα «τεράστια», προβλήματα του εμβολιασμού είναι πως είναι εύκολα προσβάσιμος και δωρεάν!  Αν τα εμβόλια ήταν λιγοστά και πανάκριβα, αρκετοί  κολλημένοι, αντιεμβολιαστές θα πάσχιζαν  να τα εξασφαλίσουν. Στη μαύρη αγορά κανένα προϊόν δεν δυσφημείται, χαμός θα γινόταν , τώρα τους τα δίνουμε όπου σταθούν και όπου βρεθούν κι αυτοί δεν τα θέλουν!

Άραγε τι απέγινε αυτή η ωραία ιδέα των εμβολιαστικών κέντρων στις πλαζ; Αποσύρθηκε ;  Αν και  στα ξενοδοχεία και ειδικότερα στο πρωινό , θα είχες και μια αίσθηση πως πρέπει να τρέξεις να προλάβεις, όπως τρέχεις μη σου φάνε τα τελευταία ετοιματζίδικα, φθηνά λουκανικάκια .

Αν έστηναν τραπεζάκια με εμβόλια δίπλα στους μπουφέδες, ο εσωτερικός ανεμβολιαστος τουρίστας μπορεί να έβλεπε επιτέλους  αλλιώς τα πράγματα καθώς ο καθένας μας, διακατέχεται από τη διάθεση να πιάσει κότσο το ξενοδοχείο, να φάει αν είναι δυνατόν όλο το πρωινό μόνος του. Πρόκειται για το σύνδρομο: «Ο, τι προλάβουμε πριν τα μαζέψουν» όπου φτιάχνεις βουναλάκι από φαγητά στο πιάτο σου και ακουμπάει το παστό ψάρι Ατλαντικού, στα pancakes με το βιολογικό μέλι, διότι προπάντων θες να επωφεληθείς -μόνο έτσι θα καταλήγαμε όλοι  εμβολιασμένοι κατά του κοροναϊού αλλά και κατά  της χολέρας και κατά του κίτρινου πυρετού !

Είναι το περιβάλλον που παίζει ρόλο και οι αρνητές όσο πιο διαθέσιμα είναι τα εμβόλια τόσο πεισμώνουν, το αναβάλουν, λένε τις γνωστές ανοησίες τους: «εφόσον κολλάνε και οι εμβολιασμένοι!»

Και η αλήθεια είναι πως διαφαίνεται η συνέχεια και τι θα μας απασχολήσει το φθινόπωρο.

Τα εμβόλια πιάνουν, είναι αποτελεσματικά ,αλλά νοσούν οι εμβολιασμένοι και αυτή η κατάσταση ενέχει προβλήματα που πάλι θα αντιμετωπίσουμε με καθυστέρηση.

Θα χρειαστεί ίσως  να βρούμε νέα πρωτόκολλα επιστροφής στη δουλειά, στο σχολείο, στις δραστηριότητες. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του Χάρβαρντ, στο μέλλον θα μπορούσε ο εμβολιασμένος που νόσησε,  με δυο αρνητικά τεστ να επιτρέπεται να  επιστρέψει στην εργασία του . Όμως τίποτα δεν αλλάζει αν πρώτα δεν το δούμε «να σκάει σαν πυροτέχνημα» μπροστά μας και αν δεν πληρώσουμε και ακριβά τις επιπτώσεις.

Μεταξύ του γνωστού και του επιβεβλημένου μέτρου, από το χειμώνα έχουμε καταλάβει πως μεσολαβεί μια διαφορά φάσης.  Δεν έχουμε προσαρμοστεί στο να αλλάζουμε γρήγορα σχέδιο σύμφωνα τα δεδομένα της στιγμής, την κοινή λογική κι  αυτό που φαίνεται πως πάει να συμβεί .Οι τάσεις είναι εμφανείς .Τι θα γίνει στα σχολεία όταν θα αρρωσταίνει ένα παιδάκι; Πόσες μέρες θα κλείνει το τμήμα και πότε θα ανοίγει ;

Ζήσαμε τόσες φορές  τις επιπτώσεις αυτής της καθυστέρησης και του παραλογισμού της διστακτικότητας…

Μαθαίναμε από τις ειδήσεις πως το Astra Zeneca έχει σπανιότατες παρενέργειες στους νέους , όμως δίναμε όλα τα υπόλοιπα  εμβόλια στους γέρους, αυτό ήταν παγκοσμίως γνωστό  από τον Μάιο ,αλλά χρειάστηκε στους Έλληνες ειδικούς  ένας μήνας μέχρι να το δεχτούν – ευτυχως όλα τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά ασφαλή .

Τα  ανάλογα παραδείγματα είναι πολλά και πάλι καταλήγουμε  στο ότι ξέραμε και πως οι νέοι, αλλά ακόμη και οι  μεσήλικες  αργήσαν να εμβολιαστούν και τώρα φτάσαμε Αύγουστο, να συζητάμε για συνεργεία στα ξενοδοχεία ώστε να εμβολιαστούν οι καμαριέρες .

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την καλή διαχείριση της κυβέρνησης και  εξ αίτιας της, όλοι βλέπουμε  πως  απολαμβάνει και ικανοποιητικά ποσοστά δημοτικότητας ,είναι όμως πλέον απαραίτητο να λαμβάνονται μέτρα όταν ξεκάθαρα βλέπουμε τι μας έρχεται και η  μετάλλαξη δέλτα είναι εδώ! Θα κολλήσουν πολλοί που δεν θα αρρωστήσουν σοβαρά αλλά αυτό ήταν κάτι που δεν το ξέραμε κι όμως τώρα χορεύει μπροστά μας …Μήπως λοιπόν να στείλουμε και κανένα συνεργείο στις πλαζ;

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024