Κοροναϊός – Ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια τα κρούσματα παγκοσμίως – «Σαρώνει» η παραλλαγή Δέλτα
Ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια τα κρούσματα κοροναϊού παγκοσμίως, καθώς η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται ολοένα και σε περισσότερες χώρες
- Η Μπιγιονσέ έπαθε... Πάμελα Άντερσον και το διαδίκτυο έχασε το μυαλό του
- «Διαταραγμένη» χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη νεαρή Ιρανή φοιτήτρια που γδύθηκε δημοσίως
- Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και εκρηκτικών υλών – Συνελήφθησαν 5 άτομα
- Τσουνάμι εκλογικής παραπληροφόρησης στα social media - Ανησυχία για «ξένο δάκτυλο»
Τα κρούσματα κοροναϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καθώς η παραλλαγή Δέλτα απειλεί περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.
Τα κρούσματα αυξάνονται σε τουλάχιστον 83 από τις 240 χώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό, ασκώντας πίεση στα υγειονομικά συστήματα.
«Την ώρα που θέλουμε απεγνωσμένα να τελειώσουμε με αυτή την πανδημία, η Covid-19 δεν έχει ξεκάθαρα τελειώσει με εμάς. Και επομένως, η μάχη μας πρέπει να διαρκέσει λίγο παραπάνω», είπε αυτή την εβδομάδα η Ράσελ Γουαλένσκι, διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.
Τουλάχιστον το 2,6% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μολυνθεί, με τον πραγματικό απολογισμό να είναι πιθανόν υψηλότερος, λόγω του χαμηλού αριθμού τεστ σε πολλές περιοχές.
Αξιοσημείωτο είναι πως εάν ο αριθμός των μολυσμένων ανθρώπων ήταν μια χώρα, θα ήταν η όγδοη κατά σειρά πιο πυκνοκατοικημένη στον κόσμο, πίσω από τη Νιγηρία, σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters.
Χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος, προκειμένου τα κρούσματα Covid-19 να φθάσουν στο ορόσημο των 100 εκατομμυρίων, ενώ τα επόμενα 100 εκατομμύρια καταγράφηκαν σε λίγο παραπάνω από έξι μήνες, σύμφωνα με την ανάλυση.
Η πανδημία έχει αφήσει πίσω της σχεδόν 4,4 εκατομμύρια νεκρούς.
Οι χώρες που ανακοινώνουν τις περισσότερες μολύνσεις στο μέσο όρο επτά ημερών είναι οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδονησία, η Ινδία και το Ιράν. Αντιπροσωπεύουν περίπου το 38% όλων των κρουσμάτων παγκοσμίως, που καταγράφονται καθημερινά.
Οι ΗΠΑ καταγράφουν τη μία στις επτά μολύνσεις που ανακοινώνονται παγκοσμίως. Αμερικανικές πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, όπως η Φλόριντα και η Λουιζιάνα, βλέπουν αριθμούς ρεκόρ ασθενών με κοροναϊό που νοσηλεύονται, παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει χορηγήσει στο 70% των ενηλίκων τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Ο επικεφαλής ενός νοσοκομείου στη Λουιζιάνα προειδοποίησε ότι θα έρθουν «σκοτεινότερες ημέρες».
Οι ανεμβολίαστοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 97% των σοβαρών κρουσμάτων, σύμφωνα με την Ομάδα Αντιμετώπισης Covid-19 του Λευκού Οίκου.
Αύξηση των κρουσμάτων στην Ασία
Οι χώρες στη νοτιοανατολική Ασία καταγράφουν επίσης αύξηση των κρουσμάτων. Με μόλις το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού, η περιοχή αναφέρει σχεδόν 15% όλων των κρουσμάτων παγκοσμίως καθημερινά, σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters.
Η Ινδονησία, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού τον Ιούλιο, καταγράφει τους περισσότερους θανάτους κατά μέσο όρο και ξεπέρασε το σύνολο των 100.000 θανάτων σήμερα. Η χώρα καταγράφει έναν σε κάθε πέντε θανάτους που ανακοινώνονται παγκοσμίως καθημερινά.
Η Ινδία, μετά τη χειρότερη έξαρση τον Απρίλιο-Μάιο, βλέπει για μία ακόμη φορά μια ανοδική τάση κρουσμάτων. Την περασμένη Παρασκευή, η χώρα κατέγραψε 44.230 νέες μολύνσεις COVID-19, τον μεγαλύτερο αριθμό των τελευταίων τριών εβδομάδων, πυροδοτώντας ανησυχίες για ένα τρίτο κύμα.
Η Ουχάν στην Κίνα, όπου ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στο τέλος του 2019, θα υποβάλλει σε τεστ κοροναϊού τους 12 εκατομμύρια κατοίκους της, αφότου επιβεβαίωσε τα πρώτα εγχώρια κρούσματα της παραλλαγής Δέλτας. Η πόλη δεν είχε αναφέρει κανένα εγχώριο κρούσμα από τα μέσα Μαΐου πέρυσι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις