Εμμανουήλ Καραλής – «Μας χτυπούσαν, καθόμασταν και κλαίγαμε με την αδελφή μου»
Ο τέταρτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλής, σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για τις ρατσιστικές επιθέσεις που είχε δεχτεί.
Όλη η Ελλάδα είναι περήφανη για τον Μανώλη Καραλή, ο οποίος εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς του Τόκυο, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ και κατακτώντας την τέταρτη θέση.
Ωστόσο, οι Έλληνες δεν αγαπούσαν πάντα τον νεαρό αθλητή. Κάποτε, όπως είχε εξομολογηθεί ο ίδιος σε συγκλονιστική συνέντευξή του, τόσο ο ίδιος όσο και η δίδυμη αδερφή του είχαν γίνει αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων λόγω της καταγωγής τους.
«Όταν ήμουν στο δημοτικό με την αδελφή μου, μια ομάδα παιδιών ερχόντουσαν και μας έλεγαν «πηγαίντε στη χώρα σας», μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα παγκάκι, καθόμασταν, κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Sport24.
«Στην ηλικία των 15 ξεκίνησαν οι πιο σοβαρές λέξεις και τα πιο κακά βλέμματα». Όπως είπε, από τα 14 του μέχρι και σήμερα πηγαίνει σε ψυχολόγο για να αντεπεξέλθει σε όλη αυτή την κατάσταση.
Τι είπε για τον πρώην προπονητή του
Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ μίλησε για τις επιθέσεις από τους συμμαθητές του στο σχολείο και αναφέρθηκε για πρώτη φορά ευθέως στην καταγγελία του προς τον ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Δημήτρη Κυττέα.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο προπονητής αναφερόταν στον Καραλή ως «ο μαύρος», έκανε άσχημους χαρακτηρισμούς για τον πατέρα και τη μητέρα του (ο πατέρας του Καραλή κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και η μητέρα του από την Ουγκάντα – και οι δύο αθλητές), ενώ φέρεται να έχει ειπωθεί ότι «κάνει βουντού» και ότι «οι μαύροι είναι από τη φύση τους χαζοί».
«Η οικογένειά μου με μεγάλωσε με τρόπο ώστε να λαμβάνω μόνο την αγάπη», είπε ο Μανόλο Καραλής.
- «Πόλεμος με τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη» – Μαζεύτηκαν διπλάσιοι τόνοι απορριμάτων από μια τυπική μέρα
- Euroleague: Οι διαιτητές του Αρμάνι – Ολυμπιακός
- Ο DJ Alfredo, είδωλο της dance σκηνής της Ίμπιζα, πέθανε σε ηλικία 71 ετών
- Από το πρώτο γραπτό «Merry Christmas» του 1992 στα 20 δισ. SMS ημερησίως
- Σακελλαροπούλου: Πρόσφερε γεύμα Χριστουγέννων σε ηλικιωμένους σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Δήλεσι
- Νέα δημοσιεύματα για Παναθηναϊκό και Σφιντέρσκι