Επιτυχής η μελέτη του ισραηλινού φαρμάκου κατά του κοροναιού σε νοσοκομεία της Αθήνας
Το 93% των βαριά ασθενών με COVID, που έλαβαν ένα ισραηλινό σκεύασμα, πήρε εξιτήριο εντός πέντε ημερών. Η κλινική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία της Αθήνας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα
- Που είναι τα παιδιά; Περισσότερα από 3.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έφτασαν φέτος στην χώρα μας
- «Με βίασαν οι κακοποιοί του Άσαντ, αλλά πλέον δεν φοβάμαι να δείξω το πρόσωπό μου»
- Βίβλος: Ρεκόρ για την αρχαιότερη πλάκα με τις Δέκα Εντολές με 5 εκατ. δολ.
- Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη - «Πρέπει να προσέχουν τα παιδιά» ανέφερε με αφορμή το «Allou Fun Park»
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κλινική μελέτη ισραηλινού σκευάσματος, που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία της Αθήνας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post.
Το 93% των βαριά ασθενών με COVID που το έλαβαν πήρε εξιτήριο εντός πέντε ημερών.
Το φάρμακο αναπτύχθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ και η κλινική δοκιμή του στην Ελλάδα είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.
Η Φάση 2 της κλινικής μελέτης επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της προηγούμενης, στο Ισραήλ, τον χειμώνα. Και σε αυτήν, ασθενείς με ήπια ή βαριά COVID έλαβαν εξιτήριο εντός λίγων ημερών.
Ο καθηγητής Αρμπέρ τόνισε ότι στόχος της έρευνας στην Αθήνα ήταν να αποδειχθεί η ασφάλεια του φαρμάκου. «Μέχρι στιγμής, δεν καταγράφηκε καμία παρενέργεια», δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Το εισπνεόμενο φάρμακο βασίζεται στην πρωτεΐνη CD4, που ανιχνεύεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Αγκιστρώνεται στην επιφάνεια της κυτταρικής μεμβράνης και ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τη λεγόμενη «θύελλα κυτοκινών», η οποία ευθύνεται για τη ραγδαία επιδείνωση ορισμένων ασθενών με κοροναϊό.
Ο καθηγητής Αρμπέρ υπογράμμισε ότι η CD4 δεν επηρεάζει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά στοχεύει στον συγκεκριμένο βιολογικό μηχανισμό, βοηθώντας τον να βρει εκ νέου την ισορροπία του.
«Το EXO-CD24 είναι ένα φάρμακο υψηλής στόχευσης. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι βρήκαμε ένα τρόπο αντιμετώπισης των μηχανισμών της COVID. Εξισορροπούμε τον μηχανισμό που ευθύνεται για τη ‘θύελλα κυτοκινών’ ενδογενώς, δηλαδή με εργαλεία που μας παρέχει το ίδιο το σώμα», πρόσθεσε.
Ο Ισραηλινός καθηγητής ελπίζει ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, προειδοποιώντας ότι όσο ενθαρρυντικά και αν είναι τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το σκεύασμα θα περάσει επιτυχώς από την επόμενη φάση. Αν όμως συμβεί, δεσμεύτηκε ότι το νέο φάρμακο θα βρίσκεται γρήγορα στην αγορά και δεν θα είναι ακριβό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις