Τις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων και των πυροσβεστικών συνεργείων να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που κατακαίει εδώ και μέρες τη βόρεια Εύβοια κατέγραψε το in.gr.

Η δημοσιογράφος του in.gr και «Των Νέων» Αλεξάνδρα Φωτάκη που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, μίλησε με το δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοτζιά.

«Είναι μια πολύ κρίσιμη ημέρα, γιατί έχουμε δύο δύσκολα μέτωπα, ένα στις Καματριάδες και ένα στην περιοχή των Αρδηνών και της Γαλατσώνας, τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή της Ισταίας» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας πως αν αυτά τα δύο μέτωπα δεν ανακοπούν θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα και καταστροφές.

«Εθελοντές, κάτοικοι, πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη, όμως υπάρχει έλλειψη στα εναέρια μέσα» τόνισε ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, υπογραμμίζοντας ότι το πρωί που ήταν διαθέσιμα δεν υπήρχε ορατότητα στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ τώρα που είναι καλύτερες οι συνθήκες υπάρχουν μόνο δύο εναέρια μέσα στο μέτωπο.

«Απευθύνω έκκληση να έχουμε περισσότερα εναέρια για να δώσουμε τέλος σ’ αυτόν τον εφιάλτη. Γιατί το ολοκαύτωμα που μιλούσαμε χθες, σήμερα και αύριο θα μιλάμε για ολοκληρωτική εξαφάνιση» συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.