Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη - Τον έπεισαν να επενδύσει σε Βitcoins και έχασε 9.120 ευρώ

Κρήτη – Τον έπεισαν να επενδύσει σε Βitcoins και έχασε 9.120 ευρώ

Άλλη μια απάτη έγινε γνωστή, αυτή τη φορά στην Κρήτη. Πώς Ηρακλειώτης έχασε πάνω από εννιά χιλιάδες ευρώ.

Άλλος ένας άνθρωπος έπεσε θύμα απάτης από επιτήδειους, αυτή τη φορά στην Κρήτη. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που απατεώνες που είτε κρύβονται πίσω από το όνομα μίας τράπεζας είτε πίσω από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή καταφέρνουν, σε πολλές περιπτώσεις, να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το ekriti.gr, θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε ένας ακόμη Ηρακλειώτης. Όπως κατήγγειλε στις Αρχές, άγνωστα άτομα επικοινώνησαν μαζί του μέσω e-mail και με διάφορα τεχνάσματα τον έπεισαν να επενδύσει τα χρήματά του σε Βitcoins.

Δυστυχώς για τον Ηρακλειώτη, πίσω από όλο αυτό, δεν ήταν κανένας επενδυτής με συνέπεια το θύμα της απάτης να χάσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 9.120 ευρώ, όπως ανέφερε στο ekriti.gr αστυνομική πηγή.

Τι είναι το Bitcoin

Όπως εξηγεί η Τράπεζα της Ελλάδας, στην ουσία το Bitcoin είναι μια ψηφιακή μονάδα αξίας που μπορεί να ανταλλάσσεται ηλεκτρονικά. Δεν έχει φυσική μορφή. Το Βitcoin δημιουργείται και παρακολουθείται από ένα δίκτυο υπολογιστών μέσω πολύπλοκων μαθηματικών τύπων και όχι από μία ενιαία αρχή ή οργανισμό. Είναι μεν ψηφιακό αλλά δεν είναι νόμισμα. Γιατί όχι;

Το Βitcoin δεν εκδίδεται από κάποια κεντρική δημόσια αρχή. Για παράδειγμα, όταν κρατάτε στα χέρια σας ένα τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ, η ΕΚΤ εγγυάται το δικαίωμά σας να το χρησιμοποιείτε ως μέσο πληρωμής σε οποιοδήποτε μέρος της ζώνης του ευρώ. Κανείς δεν διασφαλίζει το δικαίωμά σας να χρησιμοποιείτε το Βitcoin και κανείς δεν εργάζεται για να διατηρείται σταθερή η αξία του.

Δεν είναι ένα γενικά αποδεκτό μέσο πληρωμής

Εάν το Βitcoin ήταν νόμισμα, θα είχατε λογικά τη δυνατότητα να το χρησιμοποιείτε ευρέως. Όμως, στην πράξη, μπορείτε να πληρώσετε με Βiτcoin σε πολύ λίγα μέρη. Και σε αυτά όμως οι συναλλαγές εκτελούνται με βραδύτητα και είναι δαπανηρές.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024