Θεσσαλονίκη – Διαμαρτυρία υγειονομικών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, το μέτρο, θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις εργαζομένων και λειτουργεί διχαστικά.
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας -Θράκης, πραγματοποίησαν, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, κι ενώ απομένουν λίγες μέρες τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν εως την 1η Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τους υγειονομικούς, το μέτρο, θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις εργαζομένων οι οποίοι δε θέλουν να εμβολιαστούν και είναι κάτι που λειτουργεί διχαστικά.
Με πανό που έγραφαν «Όχι στην υποχρεωτικότητα, στη διαθεσιμότητα, στο διχασμό – Ναι στα εμβόλια και την ενίσχυση του ΕΣΥ», οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ κατήγγειλαν πως η «κυβέρνηση δεν τους ακούει, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, και δεν παίρνει μέτρα για τη θωράκιση των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά».
Οχι στη υποχρεωτικότητα- ναι στα εμβόλια
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε πως «σε 19 ημέρες τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ και σε τέσσερις ημέρες για την Πρόνοια, εφαρμόζεται ο νόμος της υποχρεωτικότητας. Είναι τόσο πρόχειρη η κυβέρνηση που ακόμα δεν έχει εκδώσει υπουργικές αποφάσεις, δεν έχει γίνει καμία προκήρυξη προσωπικού για να αντικαταστήσει το προσωπικό που υποτίθεται ότι θα τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».
«Ακόμη δεν έχει γίνει καν η καταγραφή των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων. Εάν ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να εκφοβίσει τους μη εμβολιασμένους, απέτυχε. Πάνω από 10.000 συνάδελφοι στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ δεν πρόκειται να εμβολιαστούν και 300 από την πρόνοια είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της απόφασής τους. Τώρα η μπάλα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης. Θα πρέπει να αποφασίσει αν από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε νοσοκομεία, θα έχουμε ΕΚΑΒ, θα έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος επισημαίνοντας ότι ζωτικές μονάδες των νοσοκομείων θα αναστείλουν εκ των πραγμάτων τη λειτουργία τους.
Ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με το grtimes, ότι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από 1 Σεπτέμβρη και την απομάκρυνση όσων δε συμμορφωθούν, θα χρειαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους ζωτικά τμήματα νοσοκομείων, αφού θα έχει απομακρυνθεί μέρος του προσωπικού. Επισήμανε δε, ότι οι υγειονομικοί στο 90% είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος δείκτες φυσικής ανοσίας και παράλληλα με τα μέτρα που τηρούνται δε κινδυνεύει κάνεις.
Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, όσο και οι επικεφαλής των σωματείων και η πλειοψηφία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τόνισαν ότι μπορεί να μην είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά οι ίδιοι είναι υπέρ του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί και τηρούν απόλυτα όλα τα μέτρα προστασίας για να μη νοσήσουν και μεταδώσουν των ιό.
Μερίδα των συγκεντρωμένων ωστόσο κρατούσε πλακάτ με συνθήματα όπως: «Δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο», «Να μπουν σε αναστολή οι 300 της Βουλής».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις