Μπιλ Γκέιτς – Παρέμβαση υπέρ του νομοσχεδίου Μπάιντεν για τις υποδομές
Ο συνιδρυτής της Microsoft αποκαλύπτει τα σχέδιά του για την πράσινη ενέργεια
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Την πρόθεσή του να διαθέσει 1,5 δισ. δολάρια στην πραγματοποίηση έργων, από κοινού με την αμερικανική κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, γνωστοποίησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς με μία προϋπόθεση: ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει το φιλόδοξο σχέδιο για τις υποδομές.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, παρέχονται στο υπουργείο Ενέργειας 25 δισεκατομμύρια για έργα που προωθούν τεχνολογίες καθαρής ενέργειας για ευρεία υιοθέτηση. Τα χρήματα είναι μέρος της ευρύτερης επένδυσης σε προγράμματα μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Το ταμείο για το κλίμα του Γκέιτς, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία του, Breakthrough Energy, θα ξοδέψει τα χρήματα, για τρία χρόνια, σε πρωτοβουλίες για μείωση των εκπομπών. Τα έργα θα επικεντρωθούν σε καύσιμα αεροπλάνων μηδενικών εκπομπών, μακροχρόνια αποθήκευση ενέργειας και πράσινο υδρογόνο.
«Εάν το νομοσχέδιο περί επενδύσεων σε υποδομές και θέσεις εργασίας καταστεί νόμος, αυτή η συνεργασία, όχι μόνο θα μας οδηγήσει σε μια πιο ανθεκτική πορεία προς τις μηδενικές εκπομπές, αλλά θα δημιουργήσει άμεσες και μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα», ανέφερε ο Γκέιτς σε δήλωσή του.
Εάν το σχέδιο υποδομής δεν περάσει, το Breakthrough πιθανότατα θα μεταφέρει τη χρηματοδότηση για μεγαλύτερα έργα στην Ευρώπη και την Ασία, προσέθεσε ο Γκέιτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εφημερίδα «The Wall Street Journal».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Γκράνχολ, δήλωσε ότι η δέσμευση του Γκέιτς δείχνει πώς ο ιδιωτικός τομέας είναι έτοιμος να «ηγηθεί του αγώνα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την επίτευξη μιας καθαρής οικονομίας έως το 2050».
«Αυτές οι επενδύσεις θα ξεκλειδώσουν νέες τεχνολογίες, για να τοποθετήσουν τις ΗΠΑ ως παγκόσμιο ηγέτη στην οικονομία της καθαρής ενέργειας, δημιουργώντας καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για κάθε είδους εργαζόμενους», τόνισε η Γκράνχολ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις