Μια αθώα παιδική ψυχή, που έζησε τον τρόμο των πυρκαγιών στις Πεύκες Ολυμπίας του νομού Ηλείας, αποτύπωσε με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο εκείνες τις στιγμές, αλλά και την καταστροφή των σπιτιών και της περιουσίας δικών της ανθρώπων.
«Καιγόμαστε βοήθεια ρεε!!!», οι λέξεις απόγνωσης του μικρού κοριτσιού, που αποτυπώνει στη ζωγραφιά της τόσο τη χαρά και την αγάπη για το δάσος πριν καεί, όσο και τη λύπη και τον φόβο μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.
Ήταν μια στιγμή έντονης συγκίνησης για όλους, για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και την περιουσία τους, αλλά και για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που περιόδευε στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας και στην οποία προσφέρθηκε η ζωγραφιά του παιδιού.
Σύμφωνα με δημοσιογράφους που ήταν παρόντες, η κυρία Γεννηματά δάκρυσε όταν πήρε τη ζωγραφιά από το μικρό κορίτσι.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.