Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέιβιντ Μπέκαμ - Η συνταγή για το αγαπημένο του ριζότο με άγρια μανιτάρια

Ντέιβιντ Μπέκαμ – Η συνταγή για το αγαπημένο του ριζότο με άγρια μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια έφτιαξε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον γιο του, Μπρούκλιν. Ο 22χρονος έδειξε μέσα από ένα βίντεο όλη τη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και την παρασκευή του λαχταριστού φαγητού.

Η οικογένεια Μπέκαμ είναι αρκετά ενεργή στα social media με αποτέλεσμα συχνά να βλέπουμε στιγμές της καθημερινότητάς τους, όπως αυτή την πιο πρόσφατη που οι άνδρες της οικογένειας σήκωσεαν τα μανίκια, έβαλαν ποδιά και το… έριξαν στην μαγειρική.

View this post on Instagram

A post shared by @brooklynbeckham

Ριζότο με μανιτάρια έφτιαξε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον γιο του, Μπρούκλιν. Ο 22χρονος έδειξε μέσα από ένα βίντεο όλη τη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και την παρασκευή του λαχταριστού φαγητού.

Προετοιμασία 10′, Αναμονή 3 ώρες, Μαγείρεμα 25′

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

70 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια

40 γρ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα

500 γρ. ρύζι αρμπόριο

70 ml κρασί μαδέρα

1,5 lt σπιτικό ζωμό κοτόπουλου

65 γρ. βούτυρο

60 γρ. καπνιστό τυρί Νάουσας

15 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1/2 μάτσο σχινόπρασο, ψιλοκομμένο

60 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μαλακώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερο για περίπου 2-3 ώρες (ή, καλύτερα, αποβραδίς).

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και, μόλις μαλακώσει, βάζουμε τα λευκά μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν και να πιουν τον ζωμό τους.

Προσθέτουμε το ρύζι, τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό λίγο-λίγο (προσέχουμε να είναι ζεστός) και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό τους, για περισσότερη γεύση.

Μόλις γίνει το ρύζι και έχει γλασάρει το ριζότο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί, το δεντρολίβανο και το σχινόπρασο.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σχινόπρασο.

Sports in

«Πρώτη επιλογή για την Μπολόνια ο Ιωαννίδης»

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη «παίζει» ξανά πολύ έντονα για την Μπολόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024