Ντέιβιντ Μπέκαμ – Η συνταγή για το αγαπημένο του ριζότο με άγρια μανιτάρια
Ριζότο με μανιτάρια έφτιαξε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον γιο του, Μπρούκλιν. Ο 22χρονος έδειξε μέσα από ένα βίντεο όλη τη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και την παρασκευή του λαχταριστού φαγητού.
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- «Παλιάνθρωπε…» - Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία, νέες μαρτυρίες για τον αστυνομικό της Βουλής
- Έντεκα νεκροί μετά από εμπρησμό σε μπαρ στο Βιετνάμ - «Φωνάζαμε στα παγιδευμένα θύματα»
Η οικογένεια Μπέκαμ είναι αρκετά ενεργή στα social media με αποτέλεσμα συχνά να βλέπουμε στιγμές της καθημερινότητάς τους, όπως αυτή την πιο πρόσφατη που οι άνδρες της οικογένειας σήκωσεαν τα μανίκια, έβαλαν ποδιά και το… έριξαν στην μαγειρική.
View this post on Instagram
Ριζότο με μανιτάρια έφτιαξε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον γιο του, Μπρούκλιν. Ο 22χρονος έδειξε μέσα από ένα βίντεο όλη τη διαδικασία προετοιμασίας, αλλά και την παρασκευή του λαχταριστού φαγητού.
Προετοιμασία 10′, Αναμονή 3 ώρες, Μαγείρεμα 25′
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
70 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
40 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
70 ml κρασί μαδέρα
1,5 lt σπιτικό ζωμό κοτόπουλου
65 γρ. βούτυρο
60 γρ. καπνιστό τυρί Νάουσας
15 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
60 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μαλακώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερο για περίπου 2-3 ώρες (ή, καλύτερα, αποβραδίς).
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και, μόλις μαλακώσει, βάζουμε τα λευκά μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν και να πιουν τον ζωμό τους.
Προσθέτουμε το ρύζι, τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμισθεί, προσθέτουμε τον ζωμό λίγο-λίγο (προσέχουμε να είναι ζεστός) και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στραγγίζουμε καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα μαζί με το νερό τους, για περισσότερη γεύση.
Μόλις γίνει το ρύζι και έχει γλασάρει το ριζότο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί, το δεντρολίβανο και το σχινόπρασο.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σχινόπρασο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις