Μπύρα – Αυτό είναι το μυστικό για γρήγορο πάγωμα
Με αυτό το έξυπνο μυστικό μπορείτε να παγώσετε μπύρα, αναψυκτικά και κρασί σε χρόνο μηδέν
Έαν θέλουμε να παγώσουμε γρήγορα ένα μπουκάλι κρασί ή μια ζεστή μπύρα ή ακόμη και να τα διατηρήσουμε κρύα για περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής βραδιά, η λύση είναι είτε μια σαμπανιέρα, είτε ένα ειδικό ή αυτοσχέδιο cooler.
Απαραίτητα υλικά πάγος, νερό και αλάτι. Μάλιστα αλάτι, it’s simple science!
Βάζοντας πάγο σε ένα δοχείο μειώνουμε την θερμοκρασία μέσα στο δοχείο αλλά η μπύρα ή το κρασί θα αργήσει αρκετά να κρυώσει. Πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώσουμε παγωμένο νερό έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουμε την παγωμένη επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με το μπουκάλι. Σε κάθε περίπτωση όμως ο πάγος των -18ο C θα λιώσει γρήγορα μέσα στο νερό των σχεδόν 0ο C.
Δείτε το βίντεο
- ΟΗΕ: Ζητά από το Διεθνές Δικαστήριο γνωμοδότηση για τις υποχρεώσεις του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων
- Κίεβο: Ισχυρές εκρήξεις μετά από συναγερμό για πυραυλική επίθεση
- Αρκάς: Η χριστουγεννιάτικη καλημέρα της Παρασκευής
- Τα ζώδια σήμερα: Δες το αλλιώς
- Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι στη Θεσσαλονίκη
- Κώστας Χαρδαβέλλας: «Δεν λέω λοιπόν ούτε αντίο, ούτε καλό ταξίδι»