Αυτό το λάθος κάνεις όταν πλένεις ρούχα στο χέρι
Πάντα να κοιτάς τις οδηγίες πλυσίματος
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Εάν προσέχεις τη λεπτή ετικέτα στα ρούχα όταν τα πλένεις, μπορεί να παρατηρήσεις ένα μικρό σηματάκι που απεικονίζει ένα χέρι σε μια μπανιέρα: αυτό σημαίνει ότι το ρούχο πρέπει να πλένεται στο χέρι και όχι στο πλυντήριο. Είναι φρόνιμο να σκέφτεσαι κάθε φορά πριν βάλεις πλυντήριο τι είδους ρούχα έχεις στα άπλυτα και τον τύπο του υφάσματος πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Διαφορετικά τα ευαίσθητα ρούχα σου μπορεί να καταστραφούν ακόμη κι αν τα φροντίζεις όταν είναι καθαρά.
Πάρε για παράδειγμα τα σουτιέν, τα καλσόν και τα κολάν. Αυτά πρέπει να πλένονται στο χέρι. Για τα σουτιέν, σύμφωνα με το queen.gr πρέπει να χρησιμοποιείς απορρυπαντικό χωρίς οινόπνευμα σε χλιαρό νερό κάθε δύο ή τρεις φορές. Άφησέ τα να μουλιάσουν έως και μία ώρα, τρίψε απαλά το ύφασμα για να αφαιρέσεις τυχόν λεκέδες και στη συνέχεια ξέπλυνε με δροσερό νερό. Αφαίρεσε τυχόν υπερβολική υγρασία πιέζοντας με μια πετσέτα και στη συνέχεια στέγνωσέ τα.
Τα καλσόν αν τα πλύνεις στο χέρι θα τα βοηθήσεις να διαρκέσουν περισσότερο, αλλά απαιτούν διαφορετικό πλύσιμο από τα σουτιέν. Οι ειδικοί συνιστούν να μουλιάζουμε για σχεδόν 30 λεπτά τα καλσόν σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι, ώστε να τραβήξει όλους τους λεκέδες και τις ανεπιθύμητες οσμές ενώ στη συνέχεια μπορούμε να τα πλύνουμε σε χλιαρό νερό με λίγο απορρυπαντικό.
Τα κασμιρένια και τα μάλλινα πλένονται καλύτερα στο χέρι από ό, τι στο πλυντήριο και ο λόγος είναι ότι οι σκληροί διαλύτες των απορρυπαντικών που χρησιμοποιούνται χαλούν τα υφάσματα. Αντ ‘αυτού, πλύνε αυτά τα είδη με κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό θα προκαλέσει συρρίκνωση.
Oρισμένα υφάσματα και σχέδια χρειάζονται πραγματικά «στεγνό καθάρισμα», όπως τα σουέτ και τα βισκόζη, καθώς και ενδύματα με πιέτες. Πραγματικά πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή σε ό,τι αναγράφεται στην ετικέτα του ρούχου για να αποφευχθούν συνήθη λάθη κατά το πλύσιμο των ρούχων στο σπίτι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις