Καθηγητής Γραβάνης στον Τσιτσιπά – Στέφανε σκέψου και αυτά
Ένας ακόμη ειδικός, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, σχολιάζει με επιστημονικά επιχειρήματα τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για τον εμβολιασμό κατά του νέου κοροναϊού
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από γιατρούς για τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, σχετικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.
Μετά τη Μίνα Γκαγκά, στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, απάντησε ο Αχιλλέας Γραβάνης. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης παραθέτει στοιχεία, που δείχνουν ότι ο ιός προσβάλλει σε μεγάλο βαθμό και τους νέους.
Αναλυτικά, η ανάρτηση του Αχιλλέα Γραβάνη:
«ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ….
Ο Στέφανος Τσιτσιπας δήλωσε: ‘’Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί.’’
Αγαπητέ Στέφανε σκέψου σε παρακαλώ και τα παρακάτω επιστημονικά δεδομένα πριν αποφασίσεις πότε θα εμβολιαστείς:
-Τα δεδομένα από σημαντική μελέτη (JAMANetwork παρακάτω link) δείχνουν ότι περισσότεροι από 3.000 νέοι ηλικίας 18 έως 34 ετών που προσβλήθηκαν από τον COVID-19 και αρρώστησαν αρκετά ώστε να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη, το 21% κατέληξε στην εντατική, το 10% μπήκε σε αναπνευστική μηχανή και το 2,7% κατέληξε. Το νέο στέλεχος Δέλτα έχει ισχυρή λοιμογόνο δράση κυρίως στους νέους.
-Δεν γνωρίζουμε ακόμη την σοβαρότητα της χρόνιας νόσου ενός τόσο πολυτροπικού ιού όπως αυτός της COVID-19, ιδιαίτερα σε νέους οργανισμούς που βρίσκονται στην ανάπτυξη, ακόμη περισσότερο σε αθλητική πρόκληση-καταπόνηση (επαγγελματίες αθλητές). Στο επιστημονικό μου ερευνητικό αντικείμενο (Νευροεκφυλιστικές νόσοι) συζητούμε από χρόνια την πιθανότητα η έκθεση νωρίς στη ζωή σε ιογενείς λοιμώξεις ίσως να συνεισφέρει αργότερα στη ζωή (σε συνεργασία με άλλους γενετικούς και επιγενετικους παράγοντες) στην ανάπτυξη νοσων όπως η Σκλήρυνση κατά πλάκας, το Αλζχαιερ κ.α. Δες σε παρακαλώ την συνολική παρακάτω πολύ πρόσφατη επιστημονική ανασκόπηση των δεδομένων για την χρόνια COVID-19, με αναφορά σε 50 συμπτώματα χρονιοτητας.
-Τέλος στο σχόλιο σου ότι δεν έχουμε ακόμη την απαραίτητη γνώση για τα εμβόλια, ιδιαίτερα στους νέους να σε ενημερώσω ότι διεθνώς πλησιάζουμε στα 5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και βέβαια πολλές δεκάδες εκατομμύρια εξ αυτών σε νέους 12-24 ετών. Ποτέ στην ιστορία της ιατρικής δεν είχαμε χορηγήσει τόσες δόσεις οποιουδήποτε φαρμάκου (τα εμβόλια είναι προφυλακτικά φάρμακα) σε 8 μήνες. Τα γνωρίζουμε λοιπόν πολύ καλά, ακόμη και τις σπάνιες παρενέργειες τους, που άλλωστε έχουν όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε καθημερινά!
- Παναθηναϊκός – Άρης 126-74: Ισοπεδωτικοί οι «πράσινοι» κόντρα σε 8 παίκτες
- Τέσσερις κόκκινες κάρτες, ο Ζίνι, οι «δανεικοί» και 4+1 νίκες στο γκολ: Η επανάληψη στα ματς του Παναθηναϊκού, έγινε… συνήθεια (vids)
- Σερβία: Διαδήλωση των φοιτητών στο Βελιγράδι κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας στον κρατικό μηχανισμό
- Σε επιφυλακή η Ελλάδα μετά τη σοκαριστική επίθεση στο Μαγδεμβούργο – Τα μέτρα που λαμβάνει
- ΑΕΚ – Λεβαδειακός: Οι σπουδαίες επεμβάσεις του Γκαραβέλη στο πρώτο ημίχρονο στην «OPAP Arena» (vids)
- Ο πόλεμος στις στέπες της Ουκρανίας, μπορεί να λήξει στα παγωμένα νερά στην Αρκτική