![Θεϊκή πάστα με λεμόνι, μέντα και παρμεζάνα](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/08/pexels-photo-5507587.jpeg)
Θεϊκή πάστα με λεμόνι, μέντα και παρμεζάνα
Μια νόστιμη, άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα
Spotlight
-
Παραμένει στη φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης – Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης
-
Άγριο επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη - Ομάδα ανδρών ξυλοφόρτωσε ζευγάρι και τους έσπασε το μαγαζί
-
Ανορθόδοξες συμβουλές για να «ξεγελάσουμε» τη ζέστη
-
Ο Τζο Μπάιντεν πιέζεται να αποσυρθεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτιμούν στελέχη των Δημοκρατικών
Τα μακαρόνια δεν τα βαριόμαστε ποτέ.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι απολαμβάνουμε να δοκιμάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε νέες, εναλλακτικές συνταγές.
Στον φούρνο, με διαφορετικές σάλτσες, συνοδεία νόστιμων, ντόπιων και όχι μόνο, τυριών…
Αυτή η συγκεκριμένη μακαρονάδα συνδυάζει μεσογειακά αρώμαματα και με την παρμεζάνα η γεύση της απογειώνεται.
Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, χωρίς καθόλου κόπο!
ΥΛΙΚΑ
500 gr Λαζάνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Το χυμό αλλά και το ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1/3 – 1/2 κ.γ. τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (ή μπούκοβο σε σκόνη)
6-8 φύλλα μέντας
![](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/08/ΛΑΖΑΝΙΑ-ΜΕ-ΛΕΜΟΝΙ-ΜΕΝΤΑ-ΚΑΙ-ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ-480x600.jpg)
Ό, τι πρέπει για μια γρήγορη λύση μετά την θάλασσα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρατημένο νεράκι.
Έπειτα, βάζουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη μέντα, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
*Η συνταγή είναι της Βικτώριας Γιανναρά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις