Θεϊκή πάστα με λεμόνι, μέντα και παρμεζάνα
Μια νόστιμη, άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα
Τα μακαρόνια δεν τα βαριόμαστε ποτέ.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι απολαμβάνουμε να δοκιμάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε νέες, εναλλακτικές συνταγές.
Στον φούρνο, με διαφορετικές σάλτσες, συνοδεία νόστιμων, ντόπιων και όχι μόνο, τυριών…
Αυτή η συγκεκριμένη μακαρονάδα συνδυάζει μεσογειακά αρώμαματα και με την παρμεζάνα η γεύση της απογειώνεται.
Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, χωρίς καθόλου κόπο!
ΥΛΙΚΑ
500 gr Λαζάνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Το χυμό αλλά και το ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1/3 – 1/2 κ.γ. τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (ή μπούκοβο σε σκόνη)
6-8 φύλλα μέντας
Ό, τι πρέπει για μια γρήγορη λύση μετά την θάλασσα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρατημένο νεράκι.
Έπειτα, βάζουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη μέντα, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
*Η συνταγή είναι της Βικτώριας Γιανναρά.
- Ισραήλ: Σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
- Φωτιά: Δυναμώνει η πυρκαγιά στο όρος Πάικο στην Πέλλα – Φυσούν δυνατοί άνεμοι
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Τέσσερα «δώρα»
- Κρήτη: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την «μαύρη» επέτειο της Κύπρου
- Ψεύτικες Ferrari – Πόσο εύκολο είναι να πουληθούν;
- Boeing: To συνδικάτο προέγκρινε απεργία αν οι διαπραγματεύσεις εμφανίσουν «απώλεια στήριξης»