Θεϊκή πάστα με λεμόνι, μέντα και παρμεζάνα
Μια νόστιμη, άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα
Τα μακαρόνια δεν τα βαριόμαστε ποτέ.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι απολαμβάνουμε να δοκιμάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε νέες, εναλλακτικές συνταγές.
Στον φούρνο, με διαφορετικές σάλτσες, συνοδεία νόστιμων, ντόπιων και όχι μόνο, τυριών…
Αυτή η συγκεκριμένη μακαρονάδα συνδυάζει μεσογειακά αρώμαματα και με την παρμεζάνα η γεύση της απογειώνεται.
Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, χωρίς καθόλου κόπο!
ΥΛΙΚΑ
500 gr Λαζάνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Το χυμό αλλά και το ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1/3 – 1/2 κ.γ. τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (ή μπούκοβο σε σκόνη)
6-8 φύλλα μέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρατημένο νεράκι.
Έπειτα, βάζουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη μέντα, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
*Η συνταγή είναι της Βικτώριας Γιανναρά.
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Μπαρτσελόνα: Εξαετές συμβόλαιο και ρήτρα 1 δισ. ευρώ για τον Γιαμάλ
- Κύπρος: Αξιωματούχος λέει ότι τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ είναι δεσμευτικά από άποψη αρχής
- Γιώτα Πούλου: «Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω και πίσω δεν γυρίζω» – Μάλλον θα καταλήξω στο κόμμα Κασσελάκη
- O κορσές της Vivienne Westwood κουβαλάει ιστορία και στιλάτη σαγήνη
- Μητσοτάκης: Η πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους θα αποκατασταθεί πλήρως από το Δημόσιο