Θεϊκή πάστα με λεμόνι, μέντα και παρμεζάνα
Μια νόστιμη, άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα
Τα μακαρόνια δεν τα βαριόμαστε ποτέ.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι απολαμβάνουμε να δοκιμάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε νέες, εναλλακτικές συνταγές.
Στον φούρνο, με διαφορετικές σάλτσες, συνοδεία νόστιμων, ντόπιων και όχι μόνο, τυριών…
Αυτή η συγκεκριμένη μακαρονάδα συνδυάζει μεσογειακά αρώμαματα και με την παρμεζάνα η γεύση της απογειώνεται.
Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, χωρίς καθόλου κόπο!
ΥΛΙΚΑ
500 gr Λαζάνια
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Το χυμό αλλά και το ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1/3 – 1/2 κ.γ. τριμμένη καυτερή πιπερίτσα (ή μπούκοβο σε σκόνη)
6-8 φύλλα μέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρατημένο νεράκι.
Έπειτα, βάζουμε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη μέντα, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
*Η συνταγή είναι της Βικτώριας Γιανναρά.
- Ποτέ δεν είναι αργά- Ο Ρόμπι Γουίλιαμς επιστρέφει στα θρανία
- Υπουργείο: Έρχεται ο «φροντιστής της γειτονιάς» – Τι ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη για το «Σπίτι μου 2»
- Μητσοτάκης στο υπουργικό: Η ευθύνη δεν πάει διακοπές – Συγκεκριμένα τα χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα έργου
- Άσαντ: Διαψεύδει το Κρεμλίνο τα δημοσιεύματα ότι η σύζυγος του έκπτωτου δικτάτορα ζήτησε διαζύγιο
- Πώς το Ισραήλ πούλησε στη Χεζμπολάχ παγιδευμένες συσκευές – Κατάσκοποι περιγράφουν επιχείρηση 10 ετών
- «Πρόταση 12,5 εκατ. ευρώ της Τσίβας στην ΑΕΚ για τον Πινέδα»