Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Να σκεφτούν;

Να σκεφτούν;

«Σκεφτείτε πριν μιλήσετε», τους παρακίνησε η Ιωάννα Χαρδαλιά. Να σκεφτούν; Δηλαδή;

Το ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι παλικάρι το ξέραμε. Το επιβεβαίωσε βγαίνοντας νικηφόρα από τη νέα περιπέτεια της υγείας του. Μετά την ολιγοήμερη παραμονή κατ’ οίκον όμως, που του συνέστησαν οι γιατροί, δεν πρέπει να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, και το ίδιο άγχος, σαν να μη συνέβη τίποτα.

Oπως και ο Σωτήρης Τσιόδρας, μπορεί να προσφέρει εξίσου χωρίς να είναι στην πρώτη γραμμή. Και όποτε χρειάζεται, να παρεμβαίνει με τη γνωστή μαχητικότητά του. Γιατί πάνω απ’ όλα τον θέλουμε υγιή. Τα υπόλοιπα έπονται.

Η περιπέτεια αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ανίκητα είναι δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα, μικρό ή μεγάλο, μέρος αυτής της κοινωνίας: ο φανατισμός και η ανοησία.

Oπως όλοι οι άνθρωποι που κάνουν με πάθος τη δουλειά τους, και μερικές φορές νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, ο Χαρδαλιάς έχει αποκτήσει πολλούς εχθρούς. Οι περισσότεροι ξέχασαν αυτές τις μέρες τις διαφορές τους και του έστειλαν ευχές για καλή ανάρρωση.

Υπήρξαν όμως κι εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να δείξουν την ποταπότητά τους, είτε αμφισβητώντας ότι ο υφυπουργός έπαθε πράγματι ισχαιμικό επεισόδιο είτε εκφράζοντας τη χαρά τους γι’ αυτό.

«Σκεφτείτε πριν μιλήσετε», τους παρακίνησε η Ιωάννα Χαρδαλιά. Να σκεφτούν; Δηλαδή;

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, πάλι, θα πρέπει λογικά να σκέφτηκε πριν συνδέσει το ισχαιμικό επεισόδιο του Χαρδαλιά με το εμβόλιο που έκανε πριν από επτά μήνες. Διάβολε, καθηγητής είναι.

Αν όμως προϊόν της σκέψης του είναι ένα τέτοιο σχόλιο, που αφενός είναι εντελώς άτοπο και αφετέρου υπονομεύει την προσπάθεια να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανεμβολίαστοι να κάνουν αυτό που πρέπει, δεν θα πρέπει κάποιος να παρέμβει;

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δεν ενδιαφέρεται για το τι λένε οι καθηγητές του; Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν ασχολείται με το τι υποστηρίζουν τα μέλη του;

Χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες και να ασκηθούν πολλές πιέσεις από τα μέσα ενημέρωσης για να πειστεί ο τελευταίος να παραπέμψει στα πειθαρχικά συμβούλια τους γιατρούς που θεωρούν επικίνδυνα τα εμβόλια και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλειά τους.

Συμπεριφέρονται πολλοί σαν να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Η σαν να έχουμε να κάνουμε με ένα ζήτημα ελευθερίας της έκφρασης. Δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

* Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε λάβει μέρος σε διαφημιστική εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, όπως εκ παραδρομής έγραψα στις χθεσινές Αγιογραφίες, αλλά στην καμπάνια «Mένουμε σπίτι – Mένουμε ασφαλείς». Αυτό δεν μειώνει φυσικά την ευθύνη του για τη δήλωση πως θα εμβολιαστεί μόνο όταν υποχρεωθεί ούτε δικαιολογεί τη χθεσινή του ανάρτηση πως «με το να προσέχεις τον εαυτό σου, προσέχεις επίσης και αυτούς που είναι δίπλα σου». Ας σκεφτεί απλώς τι θα γινόταν αν ακολουθούσαμε όλοι το παράδειγμά του.

Sports in

LIVE: Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο

Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024