Θεσσαλονίκη – Παρέμβαση εισαγγελέα για ελλιπή προστασία του Σέιχ Σου
Ο εισαγγελέας παρενέβη σχετικά με την προστασία του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Η ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.
Διαδικασία ποινικής δίωξης κίνησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιστολές του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη για ελλιπή προστασία του Σέιχ Σου. Οι επιστολές έχουν αποσταλεί στον πρωθυπουργό, σε υπουργούς και αρμόδιους φορείς διαχείρισης και προστασίας του δάσους.
Με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος «η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σε ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος για υποβάθμιση περιβάλλοντος και παρεμπόδιση αποτροπής κινδύνου, με τον κύκλο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης να ανοίγει άμεσα με τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων».
Δείτε ρεπορτάζ από την ΕΡΤ
Η ανακοίνωση του δήμου για το Σέιχ Σου
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης βρέθηκε ενώπιον του Πταισματοδίκη την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, συνοδευόμενος από την επιστημονική συνεργάτιδα του δήμου και δικηγόρο Ελένη Λιανού και εξετάστηκε ως βασικός μάρτυρας. Στη σχεδόν δίωρη κατάθεσή του ο δήμαρχος ανέδειξε σε όλες του τις διαστάσεις το πρόβλημα με την πλημμελή προστασία του Σέιχ Σου, όπως άλλωστε το περιέγραψε γλαφυρότατα στις επιστολές και τις δημόσιες παρεμβάσεις του.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην κατάθεσή του ο Σίμος Δανιηλίδης, ανάμεσα σε άλλα, είπε για «μπαρουταποθήκη που είναι έτοιμη να εκραγεί όσο παραμένουν στην καρδιά του δάσους τα αποξηραμένα κλαδιά-κατάλοιπα της υλοτόμησης», τονίζοντας την «ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο και διαρκές σχέδιο προστασίας του δάσους, για γενναίες χρηματοδοτήσεις και διαφανείς διαδικασίες».
«Η ιστορία των πυρκαγιών στη χώρα μας είναι άκρως διδακτική και δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να αδρανεί ούτε δευτερόλεπτο. Τα δάση είναι η ζωή μας και μια οργανωμένη και πλήρως συντεταγμένη Πολιτεία οφείλει όχι μόνο να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των δασών αλλά άμεσης και αποτελεσματικής διαχείρισης των κρίσεων και των πυρκαγιών. Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού οφείλει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα όχι μόνο να επεμβαίνει έγκαιρα στην περίπτωση πυρκαγιών ή άλλων ακραίων φυσικών φαινομένων αλλά πρωτίστως να αναπτύσσει πολιτικές πρόληψης. Δυστυχώς στη χώρα μας όλα αυτά είναι υπό αμφισβήτηση και ίσως η δαμόκλεια σπάθη της Δικαιοσύνης μπορεί να αναδείξει τις ευθύνες του κάθε εμπλεκόμενου φορέα και Οργανισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
- Η επόμενη μέρα: «Ο νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί» για τον έκπτωτο πρίγκιπα Άντριου, η ικανοποίηση και η χειρότερη κρίση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442