Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Αμερικανός πεζοναύτης σκέπασε με το τζάκετ του παιδάκι

Αφγανιστάν – Αμερικανός πεζοναύτης σκέπασε με το τζάκετ του παιδάκι

Ένας Αμερικανός αεροπόρος έδωσε στο παιδί τη στολή του για να ζεσταθεί ενώ το αγόρι κοιμόταν.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που συνωστίζονταν σε αεροπλάνα που αναχωρούσαν την Κυριακή από το Αφγανιστάν με την ελπίδα να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν, ήταν ένα μικρό αγόρι, ταλαιπωρημένο και κουρασμένο.

Μια φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τι συνέβη στη συνέχεια: Ένας Αμερικανός αεροπόρος έδωσε στο παιδί τη στολή του για να ζεσταθεί ενώ το αγόρι κοιμόταν.

Η χειρονομία προκάλεσε επαίνους από στρατιωτικούς ηγέτες και υπογράμμισε τα διακυβεύματα των προσπαθειών εκκένωσης της Καμπούλ.

«Η γενναιότητα και η προσαρμοστικότητα που επέδειξαν οι Total Force Mobility Airmen τις τελευταίες ημέρες προκαλεί δέος», έγραψε στο Twitter ο στρατηγός Jacqueline D. Van Ovost, διοικητής της Command Mobility Command.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το θαρραλέο, ικανό πνεύμα και περήφανος που υπηρετώ δίπλα τους», έγραψε το Ovost. «Προβολή αποφασιστικής δύναμης & παράδοση ελπίδας … Πάντα! #ProudtoBe».

Η στολή προσφέρθηκε από τον πεζοναύτη Nicolas Baron, C-17 loadmaster, επιβεβαιώνει το PEOPLE. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον 1ο Υπολοχαγό της Πολεμικής Αεροπορίας Mark Lawson.

Το αγόρι ήταν ένας από τους 823 επιβάτες στο C-17 που αναχώρησε από την Καμπούλ για το Κατάρ την Κυριακή, δήλωσε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν ήταν σαφές με ποιον ταξίδευε το αγόρι αγνώστου ταυτότητας, αν και είναι κατανοητό ότι τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται για να απομακρυνθούν.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024