Χάρη σε ένα εύστοχο πέναλτι του Μίκελ Ογιαρθάμπαλ, η Σοσιεδάδ… έσπασε το ρόδι στη φετινή LaLiga.
Οι Βάσκοι επικράτησαν με 1-0 της Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Ανοέτα», κατακτώντας τους πρώτους τους βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.
Ανώτερη σε όλα η ομάδα του Ιμανόλ Μπαρενετσέα, δεν μπορούσε ωστόσο να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 67’, ωστόσο, ο Ιβάν Μπάλιου σταμάτησε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής σε σουτ του Αϊχέν Μουνιόζ, με τον Ογιαρθάμπαλ να μετατρέπει σε γκολ την εσχάτη των ποινών.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Το προσεχές Μουντιάλ -αν φυσικά κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.