Aνεμογεννήτρια σε ύψος ουρανοξύστη θα ηλεκτροδοτεί 20.000 σπίτια στην Κίνα
Θα έχει ύψος 264 μέτρων, μήκος πτερυγίων 118 μέτρα και την εκπληκτική έκταση 46.000 τετραγωνικών μέτρων, όσο έξι γήπεδα ποδοσφαίρου
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Σικάγο έπαιξαν ξύλο με... τις πινακίδες «προσοχή βρεγμένο δάπεδο»
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Την κατασκευή μιας τεράστιας υπεράκτιας ανεμογεννήτριας ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία MingYang Smart Energy.
Η ανεμογεννήτρια θα έχει ύψος 264 μέτρων, μήκος πτερυγίων 118 μέτρα και την εκπληκτική έκταση 46.000 τετραγωνικών μέτρων, όσο έξι γήπεδα ποδοσφαίρου. Η τοποθέτησή της θα ολοκληρωθεί το 2023 και θα αρχίσει την εμπορική παραγωγή ένα χρόνο αργότερα. Αυτό είναι σχεδόν 7% περισσότερο από τον στρόβιλο 15 MW της Vestas Wind Systems, ο οποίος ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και θα λειτουργήσει το 2024.
Η ισχύς της θα είναι 16 μεγαβάτ και θα μπορεί να παράγει 80.000 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, ικανή (σύμφωνα με την εταιρεία) να τροφοδοτήσει πάνω από 20.000 νοικοκυριά.
Αυτό είναι 45% περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο ανεμογεννητριών της εταιρείας, MySE 11.0-203, με μόλις 19% αύξηση της διαμέτρου και της σάρωσης.
Επιπλέον, ένα MySE 16.0-242 μπορεί να εξαλείψει περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια τόνους εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια της σχεδιασμένης 25ετούς διάρκειας ζωής του. Αυτό το σχήμα δείχνει τη σημασία κάθε υπεράκτιας ανεμογεννήτριας στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το βάρος της ατράκτου του MySE 16.0-242 είναι ανταγωνιστικά χαμηλό σε λιγότερο από 37 τόνους ανά MW. Σε σύγκριση με μια βαρύτερη άτρακτο, η μέτρια μάζα κεφαλής του επιτρέπει πιο αποτελεσματική χρήση του πύργου και της θεμελίωσης, με αποτέλεσμα λιγότερα αγορασμένα υλικά και υλικοτεχνική υποστήριξη.
Η νέα υπεράκτια ανεμογεννήτρια μπορεί να εγκατασταθεί στο βυθό ή σε πλωτή βάση. Ο στρόβιλος έχει πρόσφατα πιστοποιηθεί από την DNV και το China General Certification Center (CGC) για σχεδιασμό και ένα πρωτότυπο αναμένεται το 2022. Η εταιρεία αναμένει να εγκαταστήσει ένα πλήρες πρωτότυπο το πρώτο εξάμηνο του 2023 και να αρχίσει εμπορική παραγωγή το πρώτο το μισό του 2024.
Η εταιρεία λέει ότι το MySE 16.0-242 είναι η αρχή της νέας υπεράκτιας πλατφόρμας προϊόντων MingYang 15MW+. Στο μέλλον, σχεδιάζεται να εξελιχθεί σε ένα χαρτοφυλάκιο παραλλαγών μοντέλων που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες υπεράκτιες ρυθμίσεις, που κυμαίνονται από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας με τάση για τυφώνες έως τη συνεχώς θυελλώδη Βόρεια Θάλασσα στην Ευρώπη.
Η MingYang είναι μία από τις πολλές εταιρείες που προσπαθούν να αυξήσουν το μέγεθος των υπεράκτιων ανεμογεννητριών.
Η Κίνα εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ορυκτά καύσιμα, αλλά εξελίσσεται σε μια μεγάλη δύναμη σε υπεράκτιες ανεμογεννήτριες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της GWEC Market Intelligence, η Κίνα εγκατέστησε πέρυσι περισσότερες από τα μισά υπεράκτια αιολικά πάρκα στον πλανήτη.
- Η Κριστίνα Αγκιλέρα κάνει επίδειξη στήθους καθώς κλείνει τα 44 της με topless «κοστούμι γενεθλίων»
- ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλίες για την Προεδρία της Δημοκρατίας προανήγγειλε ο Παππάς – «Θα κινηθούμε πάρα πολύ συγκροτημένα»
- Λουκέτο στην OPAP Arena: Στον Εισαγγελέα, η έκθεση της Αστυνομίας- Έρχεται βαριά καμπάνα για την ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις