Ζάρα Ράδερφορντ – Γνωρίστε την 19χρονη πιλότο που θα πετάξει μόνη της σε ολόκληρο τον κόσμο
Η Ζάρα Ράδερφορντ θέλει να σπάσει όχι μόνο ρεκόρ, αλλά και το κατεστημένο
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Ποια είναι η Κριστίν Καβαλάρι: Τα ριάλιτι, το toy boy και το «πιο καυτό σεξ» με τον Τζέισον Στέιθαμ
- Κουτσουρεμένος ο προϋπολογισμός του «Διατηρώ»
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η Ζάρα Ράδερφορντ γεννήθηκε για να γίνει πιλότος και να σπάει ρεκόρ.
View this post on Instagram
Με πιλότους γονείς, η Ράδερφορντ έκανε την πρώτη της πτήση σε ηλικία μόλις τριών μηνών και πήρε την επίσημη άδεια χειριστή της σε ηλικία 15 ετών.
Τώρα, πριν κλείσει τα 20 της χρόνια, η Ράδερφορντ είναι σε μια αποστολή να γίνει η νεότερη γυναίκα που πετάει σόλο στον κόσμο.
Η Βέλγο-Βρετανή έφηβη σχεδιάζει να επισκεφτεί 52 χώρες σε πέντε ηπείρους τους επόμενους τρεις μήνες και έκανε μια στάση στο Μόντρεαλ την Τετάρτη.
Η σημερινή κάτοχος ρεκόρ γυναικών για σόλο πτήση σε όλο τον κόσμο ήταν 30 ετών κατά την πτήση της. Το ρεκόρ ανδρών ήταν 18.
Απευθυνόμενη σε πλήθος υποστηρικτών στην lecole national d’aérotechnique στο Cégep oudouard-Montpetit στο Saint-Hubert, Que., Η νεαρή πιλότος είπε ότι βρήκε τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των κατόχων ρεκόρ ανδρών και γυναικών «γελοία».
«Αυτό το χάσμα ηλικίας 12 ετών είναι τεράστιο», είπε στο CBC. «Έτσι προσπαθώ να το φέρω πιο κοντά, από τα 12 χρόνια σε μερικούς μήνες».
Μέρος της αποστολής της Ράδερφοντ σε αυτό το φιλόδοξο ταξίδι είναι να ενθαρρύνει τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια να ακολουθήσουν τα πάθη τους και να γίνουν και οι ίδιες πρότυπο.
«Όταν μεγάλωσα, δεν υπήρχαν πολλά κορίτσια στην αεροπορία, ή STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), οπότε ελπίζω ότι με τις πτήσεις μου, μπορώ να δείξω στα κορίτσια ότι:» Κοίτα, εδώ είναι ένα κορίτσι που πετάει , δεν είσαι μόνη, υπάρχει κάποιος άλλος εκεί έξω που αγαπά τα ίδια πράγματα που κάνεις κι εσύ».
Η ίδια λέει ότι ακούγοντας podcasts την βοηθάει να αισθάνεται λιγότερο μόνη ενώ βρίσκεται στον αέρα.
«Έχω κατεβάσει περίπου 20 ώρες podcast στο τηλέφωνό μου», είπε. «Με αυτόν τον τρόπο νιώθω ότι υπάρχει κάποιος που μου μιλάει και μου αρέσει πολύ.»
View this post on Instagram
Πρόσθεσε ότι αυτή η τακτική γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων διαβάσεων, για τις οποίες ο Ράδερφορντ είπε ότι «είναι πολύ μοναχική διαδρομή επειδή χάνετε η ραδιοφωνική επαφή πολύ νωρίς».
Όταν η Ράδερφορντ αναχωρήσει από το Μόντρεαλ σήμερα, ο επόμενος σταθμός της θα είναι η Νέα Υόρκη. Μετά από αυτό, το ταξίδι της θα την οδηγήσει στην Κολομβία, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία (μεταξύ πολλών άλλων χωρών) πριν επιστρέψει στο Βέλγιο.
Ενώ η φιλόδοξη έφηβη αστειεύεται ότι σκοπεύει να «κοιμηθεί για δύο εβδομάδες» όταν θα επιστρέψει τελικά στο σπίτι, το πραγματικό της σχέδιο είναι να συνεχίσει την ηλεκτρολογία στο πανεπιστήμιο.
View this post on Instagram
Η Ράδερφορντ θα συνεχίσει να μοιράζεται ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδό του φιλόδοξου ταξιδιού της τους επόμενους τρεις μήνες στον ιστότοπό της και στις σελίδες των κοινωνικών μέσων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις