ΗΠΑ – Αγόρασε με 6.000.000 δολάρια το όπλο που σκότωσε τον Μπίλι δε Κιντ
Η τιμή των 6,03 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο, ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
Το όπλο με το οποίο ο σερίφης Πατ Γκάρετ σκότωσε τον αμερικανό θρυλικό πιστολέρο της Αγριας Δύσης, Μπίλι δε Κιντ, πωλήθηκε έναντι σχεδόν 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία που έγινε χθες στο Λος Αντζελες, τιμή υπερδιπλάσια από την εκτίμηση προπώλησης.
«Εμβληματικός θησαυρός»
Οι δημοπράτες του οίκου Bonhams ανέφεραν ότι το περίστροφο Colt, το οποίο ο σερίφης Πατ Γκάρετ χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον διαβόητο παράνομο του Φαρ Ουέστ το 1881, αγοράστηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας από άτομο που θέλει να παραμείνει ανώνυμο.
Ο Bonhams, που περιέγραψε το όπλο ως «τον πιο εμβληματικό θησαυρό της πρώιμης ιστορίας της Δύσης», τόνισε ότι η τιμή των 6,03 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η τιμή πώλησής του θα κυμαινόταν μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο σερίφης Πατ Γκάρετ (δεξιά) πυροβολεί και σκοτώνει τον Μπίλι δε Κιντ
Ο Μπίλι δε Κιντ ήταν καταζητούμενος στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό, έχοντας σκοτώσει οκτώ άνδρες.
Μετά από πολύμηνη καταδίωξη, ο Γκάρετ τον βρήκε σε ράντσο στο Φορτ Σάμερ του Νέου Μεξικού, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στις 14 Ιουλίου 1881. Ο Μπίλι δε Κιντ ήταν 21 ετών.
Πηγή έμπνευσης
Η ιστορία του δε Κιντ έγινε πηγή έμπνευσης και αποτυπώθηκε στην ποπ κουλτούρα επί σχεδόν 100 χρόνια, με ταινίες όπως Pat Garrett και Billy the Kid και Young Guns.
Το όπλο προήλθε από τη συλλογή ζεύγους από το Τέξας, του Τζιμ και της Τερέζα Ερλ, οι οποίοι συγκέντρωναν δυτικά πυροβόλα όπλα και άλλα χειροποίητα αντικείμενα για περίπου 50 χρόνια. Ο Τζιμ Ερλ πέθανε το 2019.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις