Το αυθεντικό τσάι προσγειώνεται από την Σανγκάη…στο Μιλάνο
Τι κι αν είναι η μέκκα του εσπρέσο; Αυτή η τσαγερία κάνει την διαφορά
Κατάγεται από την Σανγκάη και, μεταξύ άλλων, λατρεύει το τσάι.
Η Yiyun Mao εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο το 2016, όπου γνώρισε…αλά ιταλικά την κουλτούρα του καφέ.
«Η Ιταλία είναι μια σχετικά αργή χώρα, αλλά το Μιλάνο είναι διαφορετικό», εξηγεί στο αμερικανικό Tmagazine.
«Είναι μια πόλη για δουλειά. Οι άνθρωποι εδώ πίνουν εσπρέσο για να επιταχύνουν τα πράγματα, για να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Αλλά το τσάι χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Σκοπεύει να σε χαλαρώσει, να σε βάλει ε πιο αργούς ρυθμούς».
Προσφέροντας ένα γευστικό αντίβαρο στη γρήγορη πόλη, λοιπόν, η Μάο άνοιξε το Xing Cha, μια αυθεντική κινέζικη τσαγιερία στην γοητευτική Brera του Μιλάνου, τον Οκτώβριο του 2019.
Μετά από την παύση που επέβαλε η πανδημία για έναν χρόνο, ξανάνοιξε τον Μάη του 2020.
View this post on Instagram
Το κεντρικό δωμάτιο τσαγιού χωρίζεται στα δύο: Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα κατάστημα με 40 είδη τσαγιού, μια συλλογή από βιβλία τέχνης και ποίησης και κεραμικά είδη.
Στο πίσω μέρος, βρίσκεται ένα μακρύ κοινόχρηστο τραπεζάκι καφέ για χαλαρό τσάι. Η δραστήρια Μάο φιλοξενεί επίσης τελετές κινεζικού τσαγιού, γευσιγνωσίες τσαγιού, εκθέσεις κλωστοϋφαντουργικών και κεραμικών και εργαστήρια ανθοφορίας στο χώρο.
View this post on Instagram
Άξιο επίσκεψης το όμορφο μαγαζί της. Γιατί πόσους εσπρέσο να αντέξει κανείς μέσα σε μια μέρα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις