Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη – Χόρεψαν συρτάκι για να τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη

Θεσσαλονίκη – Χόρεψαν συρτάκι για να τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη

O ερμηνευτής και τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης, ο οποίος γνώριζε και προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη ανέφερε ” θέλουμε με αυτόν τον τόπο να τιμήσουμε ως πόλη τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί και εκείνος τίμησε τη Θεσσαλονίκη

Οι χορευτές της Ακαδημίας ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης χόρεψαν μερικά από τα μουσικά “διαμάντια” που άφησε παρακαταθήκη ο Μίκης Θεοδωράκης: “Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες”, “Δραπετσώνα” και “Βρέχει στη φτωχογειτονιά”. Στο τέλος μάλιστα, οι χορευτές ενώθηκαν με τουρίστες και χόρεψαν όλοι μαζί το συρτάκι του Ζορμπά!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr , ο ερμηνευτής και τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης, ο οποίος γνώριζε και προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη ανέφερε ” θέλουμε με αυτόν τον τόπο να τιμήσουμε ως πόλη τον Μίκη Θεοδωράκη γιατί και εκείνος τίμησε τη Θεσσαλονίκη.

Πρωτίστως με το μεγάλο πανελλαδικό πολιτιστικό κίνημα, μιας και η δολοφονία του Λαμπράκη έγινε στη Θεσσαλονίκη. Και όπως επίσης τίμησε τη Θεσσαλονίκη με το εμβληματικό έργο του, τον Επιτάφιο, που αφορά στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δηλώσει ότι έχει τρεις ζωές: η μία για να πονάει, η μία για να θέλει και η άλλη για να νικάει. Εμείς χαιρετάμε την πρώτη ζωή, εκείνη που πονούσε και κρατάμε τις άλλες δύο για να θέλουμε και για να νικάμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτιά στη Μέση Ανατολή

«Βράζει» η Μέση Ανατολή: Εντολή Νετανιάχου να συνεχιστεί ο πόλεμος με τη Χεζμπολάχ - Πώς αντιδρά η Δύση

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επόμενη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024