Η Κίνα υποχρεώνει τους τεχνολογικούς γίγαντες σε δωρεές προς την κοινωνία
Τον περασμένο μήνα, ο Σι κάλεσε σε «λογική προσαρμογή των υπέρμετρων εισοδημάτων» και ενθάρρυνε τις ομάδες που κατέχουν υψηλά εισοδήματα, καθώς και τις επιχειρήσεις να «επιστρέψουν περισσότερα στην κοινωνία».
Η Alibaba σκοπεύει να επενδύσει 100 δισεκατομμύρια γουάν (15,5 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα χρόνια σε πρωτοβουλίες «κοινής ευημερίας», προσχωρώντας σε μια ομάδα τεχνολογικών κολοσσών που θα δαπανήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά στο βωμό του στόχου του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για την ευρύτερη διασπορά του πλούτου, όπως αναφέρει το CNBC.
Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου θα διαθέσει τα χρήματα αυτά σε 10 πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογικής καινοτομίας, της οικονομικής ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλής ποιότητας και της υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Τον περασμένο μήνα, ο Σι κάλεσε σε «λογική προσαρμογή των υπέρμετρων εισοδημάτων» και ενθάρρυνε τις ομάδες που κατέχουν υψηλά εισοδήματα, καθώς και τις επιχειρήσεις, να «επιστρέψουν περισσότερα στην κοινωνία».
«Η Alibaba είναι ωφελούμενη της ισχυρής κοινωνικής και οικονομικής προόδου στην Κίνα τα τελευταία 22 χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αν η κοινωνία πηγαίνει καλά και η οικονομία πάει καλά, τότε η Alibaba θα πάει καλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba, Ντάνιελ Ζανγκ.
«Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε αυτό που μας αντιστοιχεί για να υποστηρίξουμε την υλοποίηση της κοινής ευημερίας μέσω υψηλής ποιότητας ανάπτυξης.»
Το κάλεσμα για κοινή ευημερία – η προσπάθεια της κυβέρνησης ώστε όλοι οι Κινέζοι να απολαμβάνουν «μέτριο πλούτο» – έχει γίνει αποδεκτό από τεχνολογικούς γίγαντες που βρίσκονται επί του παρόντος υπό έντονο ρυθμιστικό έλεγχο από το Πεκίνο.
Η Κίνα εισήγαγε μια σειρά ρυθμίσεων σχετικά με την αντιμονοπωλιακή πολιτική, την ασφάλεια και την προστασία δεδομένων στο εσωτερικό της χώρας.
Οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας επέβαλαν επίσης πρόστιμο στην Alibaba ύψους 2,8 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο καταπολέμησης μονοπωλιακών πρακτικών, μείωσαν δραματικά το χρόνο που επιτρέπεται στα παιδιά κάτω των 18 ετών να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια και ξεκίνησαν έρευνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο όσον αφορά στον κολοσσό μίσθωσης διαδρομών Didi, μετά την πρόσφατη εντυπωσιακή πρώτη δημόσια προσφορά του στις ΗΠΑ.
Η Alibaba δεν είναι ο μόνος γίγαντας του Διαδικτύου που δεσμεύεται να υποστηρίξει το κάλεσμα του Σι στην «κοινή ευημερία».
Τον περασμένο μήνα, η Tencent ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τα χρήματα που θα διαθέσει για κοινωνικές πρωτοβουλίες, σε 100 δισεκατομμύρια γουάν. Τα χρήματα θα διατεθούν σε τομείς όπως η αναζωογόνηση της υπαίθρου και θα βοηθήσουν στην αύξηση των εισοδημάτων φτωχών κοινωνικών ομάδων.
Η Tencent τόνισε τότε ότι οι ενέργειές της ήταν μια προληπτική απάντηση στην «εθνική στρατηγική». Η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως «πρέπει να προωθήσουμε την κοινή ευημερία σταδιακά» και να επιτρέψουμε σε μερικούς ανθρώπους να πλουτίσουν πρώτα και στη συνέχεια να βοηθήσουν άλλους να γίνουν πλούσιοι.
Επίσης, ο ιδρυτής του Pinduoduo, Κόλιν Χουάνγκ, ο Γουάνγκ Ξινγκ του Meituan και ο Λέι Γιούν της Xiaomi, έχουν δωρίσει συλλογικά δισεκατομμύρια δολάρια σε κοινωνικούς σκοπούς.
Πηγή: OT.gr
- Το παιχνίδι της διελκυστίνδας: Μύθοι και πραγματικότητες
- Ο Πούτιν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι νατοϊκές «φουρτούνες» στη Μαύρη Θάλασσα
- Τα διατροφικά trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στο 2025
- Το Παλάτι, οι έρωτες και οι εμμονές: Η υπόθεση της Jane Andrews που έκανε άνω κάτω τη βασιλική οικογένεια
- Γιατί η Barbie επέλεξε να γίνει άνθρωπος – και τι απέγινε ο Ken;
- Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε το κύκλωμα λαθρεμπόρων αλκοολούχων ποτών