Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει αλλά το καρπούζι θα είναι ευτυχώς για λίγο ακόμα μαζί μας.

Το TikTok έκανε και πάλι το θαύμα του και μας προτείνει μια συνταγή για ένα διαφορετικό μεζεδάκι από τις φλούδες καρπουζιού.

Εμπνευσμένο από την ινδική κουζίνα το συγκεκριμένο φαγητό είναι ένας πολύ νόστιμος αλμυρός μεζές.

H χρήστης του Tiktok @rootedinspice μοιράστηκε τη συνταγή της μητέρας του για το πιάτο που στη γλώσσα της ονομάζεται tarbooz ki sabji (ή αλλιώς τηγανητές φλούδες καρπουζιού).

Η απλή αυτή συνταγή έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από πέντε εκατομμύρια views.

Υλικά

4 φλιτζάνια καρπούζι με τις φλούδες τους (μπορείτε να επιλέξετε ένα καρπούζι μεσαίου-μικρού μεγέθους, όπως φαίνεται στο βίντεο)
½ κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
1/4- ½ κουτ. γλυκού ασαφετίδα (μπαχαρικό της ινδικής κουζίνας)
½ κουτ. γλυκού σκόνη κόλιανδρου
1/8 κουτ. γλυκού σκόνη κουρκουμά
½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι (+/- , ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι αποξηραμένη (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
αλάτι
Κόλιανδρος για το γαρνίρισμα

@rootedinspice#watermelon #indianrecipes #healthyrecipes #veganfood

♬ You – Petit Biscuit