Ο Ζαν Πιερ Άνταμς, παλιός ποδοσφαιριστής των Νιμ, Νις, Παρί Σεν Ζερμέν, Μουλούζ και Σαλόν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Βρισκόταν σε κώμα για 39 ολόκληρα χρόνια μετά από λάθος που είχε γίνει σε εγχείρηση που είχε κάνει στο γόνατό του.

Ο ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί σε επέμβαση λόγω ρήξης χιαστών, όμως ένα λάθος στην αναισθησία του οδήγησε στο να μην ξυπνήσει ποτέ. Η σύζυγός του Μπερναντέτ όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλευρό του, ενώ δεν δέχθηκε να του γίνει ευθανασία.

Γεννήθηκε στην Αφρική

Η είδηση του θανάτου του είναι από τα βασικά θέματα τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Αφρική αφού ο ίδιος είχε γεννηθεί στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Μεγάλωσε εκεί μέχρι τα 10 του και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γαλλία μαζί με τη γιαγιά του. Εκεί τον υιοθέτησε ένα ζευγάρι Γάλλων.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Εντέντ BFN, ενώ στη συνέχεια έφτιαξε το όνομά του στη Νιμ. Με την Εθνική Γαλλίας αγωνίστηκε 22 φορές, ενώ δημιούργησε ένα πολύ ισχυρό δίδυμο κεντρικών αμυντικών με τον Μάριους Τρεζόρ που έμεινε στην ιστορία ως η «La garde noire» («Η Μαύρη Φρουρά»).