Εισβολή «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Περιβάλλοντος – Έκαναν κατάληψη
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος εισέβαλαν το απόγευμα της Τρίτης άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιώντας κατάληψη.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οδό Μεσογείων, εισέβαλαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 20 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιώντας κατάληψη, όπως οι ίδιοι αναφέρουν και φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα άτομα, τοποθέτησαν πανό, το οποίο έγραφε «Κράτος εμπρηστής» και πέταξαν εκατοντάδες τρικάκια στη Μεσογείων με το ίδιο περιεχόμενο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εισβολείς επιχείρησαν να φτάσουν στο γραφείο του υπουργού Κώστα Σκρέκα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.
Στο σημείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όμως παραμένει άγνωστο αν έχουν γίνει προσαγωγές.
Δείτε τις εικόνες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του «Ρουβίκωνα»:
«Είναι λοιπόν η καταστροφή μισού εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους, είναι τα τόσα καμένα σπίτια, είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας μεροκαματιάρηδων αγροτών, μελισσοκόμων, ρετσινάδων στην Εύβοια, υπόθεση τριών ημερών δημοσιότητας;» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους.
«Ηλεία, Μάνδρα, Μάτι, Βαρυμπόμπη, Εύβοια, ούτε το σημείο στο χάρτη δεν έχει σημασία, ούτε η χρονιά, ούτε το κόμμα που κυβερνά. Το συμπέρασμα, αν αθροίσουμε μια σειρά επαναλαμβανόμενες αποτυχίες του κρατικού μηχανισμού, αν αθροίσουμε επιπλέον το μέτρο ευθύνης του για αυτές τις καταστροφές, αλλά και το πως χειρίζεται όλο το ζήτημα των αποζημιώσεων αμέσως μετά, είναι προφανές. Είναι άγνωστο εάν θα μπορούσαν και πώς να προλάβουν τη ζημιά, στο βαθμό που δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν. Η κατάσβεση, η αντιμετώπιση πλημμυρών ακόμα και η υγειονομική προστασία σε μια πανδημία δεν είναι το πρώτο ζητούμενο για το κράτος. Προηγείται η μοιρασιά των κονδυλίων και της ανέλιξης παραγόντων στους μηχανισμούς. Προηγείται το κυβερνητικό επικοινωνιακό άρμεγμα της πρόληψης, της καταστροφής των αποζημιώσεων και των ‘ανασχηματισμών’. Προηγούνται οι συμφωνίες με το κεφάλαιο, είτε αφορούν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών και της διάνοιξης δρόμων στις βουνοκορφές για να μεταφερθούν, είτε την ανάθεση της αναδάσωσης σε ιδιωτικές εταιρείες. Προηγούνται οι μακροχρόνιες επενδύσεις στα καλύτερα φιλέτα της περιοχής που θα ξεπουληθούν. Προηγούνται πάρα πολλά στις προτεραιότητες του κράτους από το να τρέχει να σβήνει φωτιές» συμπληρώνουν.
«Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε αυτό το καλοκαίρι. Ούτε τι έγινε τα προηγούμενα. Να μη ξεχάσουμε τους αγώνες των ντόπιων για την χορήγηση αξιοπρεπών αποζημιώσεων στους πληγέντες, για τη θωράκιση του τόπου τους από νέες καταστροφές, για την ανασυγκρότησή του ώστε να μη γίνει χώρος προέλευσης εσωτερικών προσφύγων. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε: να διασπείρουμε το μήνυμα της κοινωνικής συμμετοχής, της αυτοοργάνωσης και της οικειοποίησης του δημοσίου από τη βάση, της αντίστασης στα σχέδια ιδιωτικών συμφερόντων στα καμένα, και την πάλη για αποκατάσταση των πληγέντων και την επιβίωση των περιοχών. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι κάθε φορά που αφήνουμε να περάσουν αναπάντητες τέτοιες επιθέσεις στην τάξη μας, κάθε φορά που ξεχνάμε τους δικούς μας στην ανάγκη, είναι που υπογράφουμε το απόλυτο συμβόλαιο υποταγής στο κράτος. Είναι τότε που του δίνουμε κάθε δικαίωμα να μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας μετά από κάθε φωτιά, πλημμύρα, σεισμό ή πανδημία» καταλήγουν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις