Το Φεστιβάλ Βενετίας υποκλίνεται στο Dune
Η πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ, Dune έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Σαββατοκύριακο, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς
Η ταινία Dune, μεταφορά της θρυλικής saga επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ του 1965, έγινε δεκτή από τους θεατές με επευφημίες και χειροκροτήματα διάρκειας οκτώ λεπτών.
Στο κοινό, ήταν μεταξύ άλλων, η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτις, Κλόε Ζάο, σύμφωνα με το THR.
Η σκηνοθέτις σηκώθηκε από το κάθισμά της, έτρεξε στον Ντενί Βιλνέβ για να τον συγχαρεί και χαρακτήρισε την ταινία «φανταστική» μεταφέροντας τα συναισθήματα της πλειοψηφίας των θεατών.
Η ταινία βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων σχεδόν αμέσως, καθώς πολλοί επαίνεσαν πόσο καλά απεικονίστηκε η ιστορία.
Ο Τίμοθι Σαλαμέ, που υποδύεται τον Πολ Ατρείδη συνοδευόταν από τους συμπρωταγωνιστές του, Χαβιέ Μπαρδέμ, Zendaya, Όσκαρ Άιζακ, Τζος Μπρόλιν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον και πολλούς άλλους.
Η μεταφορά της ταινίας από τον Βιλνέβ χωρίζει το «Dune» σε δύο μέρη.
Δεν έχει ακόμη δοθεί το «πράσινο φως» για τη δεύτερη ταινία του, αν και μετά την τόσο θερμή υποδοχή, πιθανότατα θα είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν τα γυρίσματα του δεύτερου μέρους.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του 78ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Ντενί Βιλνέβ αστειεύτηκε ότι το περίφημο χτένισμα του Τιμοτέ Σαλαμέ, το οποίο, όπως υποστήριξε «είναι ζωντανό» ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε στα γυρίσματα του «Dune».
«Έπρεπε να σκηνοθετήσω τον Τίμοθι και έπρεπε να σκηνοθετήσω το στυλ του μαλλιού του» είπε ο σκηνοθέτης.
Ο Ντενί Βιλνέβ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ μίλησαν για τα περιβαλλοντικά θέματα του βιβλίου. Ο Ισπανός ηθοποιός τόνισε ότι ο Φρανκ Χέρμπερτ ήταν «μπροστά από την εποχή του», όταν ασχολήθηκε με την έννοια ενός μη κατοικήσιμου πλανήτη το 1965.
«Συμβαίνει, όσο εμείς μιλάμε, κάτι που είναι τρομακτικό. Εναπόκειται στις κυβερνήσεις και τις μεγάλες εταιρείες να βρουν τη λύση για να κάνουν ένα μεγάλο βήμα μπροστά και να μας κάνουν να αλλάξουμε γνώμη για το πώς συμπεριφερόμαστε σε αυτόν τον κόσμο» τόνισε ο Χαβιέ Μπαρδέμ.
Ο Βιλνέβ αναφέρθηκε και στα άλλα θέματα του «Dune»:
«Το βιβλίο είναι πολύ πιο επίκαιρο σήμερα για τον κίνδυνο ανάμειξης θρησκείας και πολιτικής. Ο κίνδυνος των μεσσιανικών μορφών. Ο αντίκτυπος της αποικιοκρατίας. Τα προβλήματα με το περιβάλλον. Αυτό το βιβλίο έμεινε μαζί μου με την πάροδο των ετών, ένιωθα ότι γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο όσο περνούσε ο χρόνος. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πιέσουμε και να κάνουμε αλλαγές. Έχω ακόμα ελπίδα και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη δράση» τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις