Τιμ Μπέρλινγκ- Αφιερωμένο στον dj Avicii το σημερινό Google Doodle
To σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στον Τιμ Μπέρλινγκ, τον δημοφιλή dj Avicii που πρόλαβε, πριν αυτοκτονήσει, να αφήσει το στίγμα του στη μουσική, κατακτώντας δεκάδες βραβεία.
Σήμερα ο Τιμ Μπέρλινγκ, ο δημοφιλής dj Avicii θα γινόταν σήμερα 32 ετών και η Google τιμά τη μνήμη του αφιερώνοντας το σημερινό της Doodle της.
Ο Σουηδός μουσικός αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 2018 όμως πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στο χώρο της μουσικής.
Ο Avicii ήταν ένας από τους καλύτερους DJ του κόσμο και είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως με το τραγούδι «Wake me up» του 2013 στο οποίο συνεργάστηκε με τον Aloe Blacc.
Στην καριέρα του είχε συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου όπως με τη Μαντόνα και το συγκρότημα Coldplay.
Τα τελευταία χρόνια ο Σουηδός δεν είχε κρύψει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η υγεία του, όπως η παγκρεατίτιδα που είχε πάθει εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
Ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, ενώ το άλμπουμ του, με τίτλο TIM, κυκλοφόρησε μετά θάνατον.
«Ο Τιμ ήταν μια μουσική ιδιοφυΐα» δηλώνουν οι συνεργάτες του Aloe Blacc και Mike Einziger.
«Είχε τη δυνατότητα να ενώνει τους ανθρώπους με τη μουσική του. Να είστε βέβαιοι ότι με τις αναμνήσεις των θαυμαστών του, η κληρονομιά του θα διαρκέσει για πάντα» επισημαίνουν οι ίδιοι.
Ένα ίδρυμα για την ψυχική υγεία
Ο πατέρας του Avicii, Κλας Μπέργκλινγκ δημιούργησε το Ίδρυμα Tim Bergling, το οποίο φέρει το πραγματικό όνομά του γιου του, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στο Ομάν τον Απρίλιο του 2018, σε ηλικία των 28 ετών.
«Θα επικεντρωθούμε στην ψυχική υγεία και θα αποτρέψουμε την αυτοκτονία, αυτός είναι ο σκοπός του Ιδρύματος» εξήγησε ο Κλας Μπέργκλινγκ, μιλώντας για τη δημιουργία του ιδρύματος Tim Bergling.
«Η επιθυμία μου είναι να υπάρξει αλλαγή, οι νέοι μπορούν να έχουν βοήθεια πολύ νωρίς, όταν τα προβλήματα είναι μικρά» επισήμανε ο ίδιος.
Αναφερόμενος στην αυτοκτονία του γιου του ο Κλας Μπέργκλινγκ έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:
«Η θεωρία μας είναι ότι δεν σχεδίαζε την αυτοκτονία – περισσότερο ότι ήταν σαν ένα τροχαίο δυστύχημα. Πολλά πράγματα συνέβησαν και συσσωρεύτηκαν και τον έβγαλαν εκτός ελέγχου.
Ως DJ ή καλλιτέχνης πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις, και στο τέλος σου παίρνει ένα κομμάτι του εαυτού σου.
Παίρνουν ένα κομμάτι από αυτούς τους ανθρώπους – τα ταξίδια, η αναμονή στα αεροδρόμια, τα ξενύχτια».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις