«When Nirvana Came to Britain» – Ντοκιμαντέρ του BBC για τα 30 χρόνια του Nevermind
To BBC ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ με θέμα την περίοδο που πέρασε το αμερικανικό συγκρότημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 19χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 5χρονου στο Μαρκόπουλο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Το δεύτερο άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind», κυκλοφόρησε αρχικά από την DGC Records στις 24 Σεπτεμβρίου 1991.
Για να τιμήσει την επερχόμενη 30χρονη επέτειό του, το BBC ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ με θέμα την περίοδο που πέρασε το αμερικανικό συγκρότημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Με τίτλο «When Nirvana Came to Britain» το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί ταυτόχρονα με τη μετάδοση σειράς ειδικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων που περιστρέφονται γύρω από το επιδραστικό άλμπουμ της grunge.
Το ντοκιμαντέρ «When Nirvana Came to Britain» αρχίζει μερικά χρόνια πριν από το «Nevermind», το 1989, όταν το συγκρότημα επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της περιοδεία του Bleach (την περιοδεία κατά την οποία κάποιος αφαίρεσε μία τούφα από τα μαλλιά του Κερτ Κομπέιν).
🎸 Come as you are…
BBC Music is marking 30 years since the release of Nirvana’s Nevermind throughout September across TV, radio, @BBCiPlayer and @BBCSounds: https://t.co/yzB3KXLjbx pic.twitter.com/O4Dne1tFqE
— BBC Press Office (@bbcpress) September 1, 2021
Μέχρι το 1994, το ντοκιμαντέρ καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι Nirvana «εισήγαγαν ένα νέο και συναρπαστικό brand ροκ μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλάζοντας το μουσικό τοπίο της εποχής και επηρεάζοντας μια γενιά Βρετανών νέων» όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε σύνοψη του BBC.
H ταινία περιλαμβάνει αρχειακά πλάνα και προσωπικά στιγμιότυπα από τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος, καθώς και επισκέψεις σε «ελάχιστα γνωστές βρετανικές τοποθεσίες» που έπαιξαν «αναπάντεχο ρόλο» στην άνοδο της φήμης των Nirvana.
Οι συνεντεύξεις με το τεχνικό προσωπικό των συναυλιών των Nirvana και τα εν ζωή μέλη του γκρουπ, Ντέιβ Γκρολ και Κρις Νοβοσέλιτς, θα ρίξουν φως στην ειδική σύνδεση των Nirvana με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως εξηγεί ο Γκρολ: «Το Ηνωμένο Βασίλειο σίγουρα ανταποκρίθηκε στους Nirvana πολύ περισσότερο, πριν από την Αμερική».
«Μετά την περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θυμάμαι να επιστρέφω στην Αμερική στα ίδια μπαρ και κλαμπ όπου παίζαμε σε 99 άτομα… 150 άτομα… σίγουρα δεν ήταν όπως ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πραγματικά σαν δεύτερη πατρίδα» σημειώνει.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις