Artemis Plus – Πρόγραμμα ψηφιακών ελέγχων κατά των ελληνοποιήσεων
Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη πιλοτικά σε 200 παραγωγούς στη Θεσσαλία και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, σε όλη την επικράτεια εντός του έτους.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
«Χτυπάμε την παρανομία και τις ελληνοποιήσεις και διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας αυτής της εξαιρετικά δυναμικής και παραγωγικής πλευράς του πρωτογενούς τομέα και της δευτερογενούς παραγωγής, που είναι το γάλα μας, τα τυριά μας και το κρέας μας», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός κατά την παρουσίαση του συστήματος ελέγχου Artemis plus το οποίο διασφαλίζει διαφάνεια και αυστηρότητα στον έλεγχο τροφίμων, ιδιαίτερα στο γάλα και στα κτηνοτροφικά προϊόντα έναντι των ελληνοποιήσεων.
Η παρουσίαση έγινε από την ηγεσία του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, στα γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος) στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Λιβανός δεσμεύθηκε ότι ταυτόχρονα θα προχωρήσουν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την εφαρμογή του νέου ψηφιακού συστήματος ελέγχων.
Το σύστημα λειτουργεί ήδη πιλοτικά με εξαιρετική επιτυχία σε 200 παραγωγούς στη Θεσσαλία και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, σε όλη την επικράτεια εντός του έτους.
Πρόκειται για μια πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα, συνδέεται με τα μητρώα του ΕΛΓΟ και του ΟΠΕΚΕΠΕ με αποτέλεσμα μετά τους ελέγχους που γίνονται να εντοπίζονται παρατυπίες και παρανομίες και να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή προστασία των καταναλωτών και των παραγωγών από ελληνοποιήσεις.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ κ. Π. Χατζηνικολάου τόνισε ότι η ανάπτυξη του συστήματος σε όλη τη χώρα θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων για τους κτηνοτρόφους της τάξεως των 140 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το δε κόστος για την ανάπτυξη του συστήματος ανέρχεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν σημείωσε ότι μόλις λειτουργήσει το σύστημα Artemis plus ο Οργανισμός θα γνωρίζει πού πήγε η κάθε σταγόνα γάλακτος.
Ο γενικός διευθυντής του ΕΛΓΟ κ. Δημήτρης Γαλαμάτης επισήμανε ότι η εφαρμογή του συστήματος συνιστά μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, μετά την παρουσίαση του συστήματος επισήμανε ότι «χτυπάμε την παρανομία και τις ελληνοποιήσεις και διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας αυτής της εξαιρετικά δυναμικής και παραγωγικής πλευράς του πρωτογενούς τομέα και της δευτερογενούς παραγωγής, που είναι το γάλα μας, τα τυριά μας και το κρέας μας. Από το νέο αυτό πλαίσιο, μόνο κέρδος θα έχουν οι παραγωγοί, μόνο προστιθέμενη αξία θα παίρνουν τα προϊόντα μας και μόνο περήφανοι θα είμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες για την παραγωγή μας».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις