Η Μαρία Σάκκαρη, που είχε άγχος και φάνηκε, γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (1-6, 4-6) από την εξαιρετική 18χρονη Έμα Ραντουκάνου και δεν πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του US Open.
Η νεαρή Βρετανίδα πραγματοποίησε μια ακόμη απίστευτη εμφάνιση και μετά τη σημερινή της νίκη θα διεκδικήσει το Σάββατο (11/9) τον πρώτο major τίτλο της κόντρα σε ένα άλλο παιδί-θαύμα, τη Λέιλα Φερνάντες.
Η Έμα γράφει ιστορία με αυτήν την πορεία που κάνει στη διοργάνωση, καθώς είναι η η πρώτη qualifier που φθάνει σε τελικό Grand Slam και η πρώτη Βρετανίδα που φθάνει σε τελικό έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια. Και αυτό έχοντας 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στη Νέα Υόρκη με 18-0 σετ.
Από την άλλη, για την κορυφαία ελληνίδα τενίστρια τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά σήμερα. Αυτός ήταν ο δεύτερος χαμένος ημιτελικός για εκείνη σε Grand Slam στο 2021 ύστερα από εκείνον στο Roland Garros, όμως της αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική της πορεία.
Η 26χρονη τενίστρια τη Δευτέρα (13/9) θα είναι στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη, στο Νο 13, και φεύγει από τη Νέα Υόρκη έχοντας μαζέψει 675.000 δολάρια.
Στα της αναμέτρησης, η Μαρία ξεκίνησε πολύ καλά, με διπλό μπρέικ πόιντ, όμως η Βρετανίδα το έσβησε και έκανε το 1-0. Στη συνέχεια έκανε εκείνη το μπρέικ, φθάνοντας έτσι στο 2-0, ενώ μετέπειτα έσβησε και το τριπλό μπρέικ πόιντ της Ελληνίδας κάνοντας το 3-0.
Με πολύ καλή ψυχολογία πλέον η 18χρονη έκανε και νέο μπρέικ (4-0), ύστερα κράτησε το σερβίς της (5-0) και αφού η Σάκκαρη πήρε ένα game (5-1), η Έμα τελείωσε το πρώτο σετ στο 6-1.
Στο δεύτερο σετ η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε με love service game (1-0), όμως η Ραντουκάνου κάνοντας ένα ακόμη μπρέικ προηγήθηκε με 2-1. Αφού έκανε και το 3-1, είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο game, αλλά η Μαρία το έσβησε και μείωσε σε 3-2.
Ωστόσο, η Βρετανίδα ήταν σε απίστευτη μέρα, το μομέντουμ ήταν υπέρ της και δεν μπορούσε να τη σταματήσει τίποτα. Η 18χρονη πήγε στο 4-2, μετά είχε τριπλό μπρέικ πόιντ. Μπορεί η Σάκκαρη να το έσβησε, όπως και τα άλλα δύο και να μείωσε σε 4-3, όμως έχασε το σετ στο 6-4 και έμεινε εκτός τελικού.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής της League Phase.
«Πλώρη» για απευθείας πρόκριση στους «16» του Chamions League έβαλε η Νιούκαστλ μετά το άνετο 3-0 επί της Αϊντχόφεν, Στους 8 βαθμούς παρέμεινε η PSV, αποτέλεσμα που ευνόησε τον Ολυμπιακό…
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.